Politika

Sud BiH: Žalba predsjedavajućeg GV Zenica na izbor članice GIK-a odbačena kao nedopuštena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sud Bosne i Hercegovine odbracio je, kao nedopuštenu, žalbu predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica Mirze Husetića, saznaje Zenicablog. Ovo rješenje stiglo je u Zenicu, ali nije objavljeno od strane žalitelja, kao ni Gradske uprave.

Podsjećamo na slijed događaja:

Centralna izborna komisija izabrala je Amilu Begagić-Jerković za člana Gradske izborne komisije Zenica LINK OVDJE uprkos želji Gradske uprave Zenica. Prethodno, odbačen je prijedlog iz Gradske uprave Zenica da to bude savjetnik gradonačelnika Dino Pašalić O ČEMU SMO PISALI na ovom linku.   Dodatno, članovi GIK-a koji su birani nisu bili i prvorangirani O ČEMU SMO IZVJESITLI ovdje.

U svom rješenju, Sud BIH navodi da je Husetić podnio žalbu kao “neovlašteno lice”, jer on po Statutut Grada Zenica može samo da predstavlja Gradsko vijeće, a ne da ga zastupa, jer je za zastupanje potrebna odluka Gradskog vijeća, koja ne postoji, pa je on izašao IZVAN SVOJIH NADLEŽNOSTI.

Uz žalbu nije priložena nikakva Odluka gradskog vijeća iz koje bi se utvrdilo da je Vijeće pokrenulo žalbeni postupak, što implicira da je Husetić sam ili na nagovor treće osobe sam pokrenuo inicijativu i uputio Žalbu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno