Politika

VIDEO: CIK BIH o izboru članova GIK Zenica – data saglasnost za Kovača i Đukićevu, bez saglasnosti za Pašalića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj ove sedmice nije u potpunosti prihvatila Izvještaj i Odluku Gradskog vijeća Zenice, o izboru zamjenskih članova gradske izborne komisije Zenica. Kako je moguće vidjeti na OVOM LINKU, na sjednici koja je održana uz prijenos uživo, odbijen je dio izvještaja koji se odnosio na izbor zamjenskog člana iz reda “ostalih”.

Naime, na 30. sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine pod tačkom 3. – dio 1. bio je Prijedlog Rješenja u predmetu Gradske izborne komisije Zenica. Čitav Dnevni red sjednice dostupan je OVDJE. Podsjećamo, na 5. hitnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica, na kojoj su vijećnici odlučivali samo o jednoj tački: Razrješenje članova i imenovanje zamjenskih članova GIK Zenica aktuelna većina u GV Zenica je sa 16 glasova ZA usvojila prijedlog kandidata za članove Gradske izborne komisije Grada Zenica u sastavu Muamer Kovač, Ivana Đukić i Dino Pašalić.

Na 30. sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine održanoj u četvrtak na osnovu uvida u utvrđenu dokumentaciju ustanovljeno je da su ispunjeni uslovi da se da saglasnost na Rješenje Gradskog vijeća Zenica kojim se na dužnost članova Gradske izborne komisije Zenica imenuju Muamer Kovač i Ivana Đukić dok se ne daje saglasnost na imenovanje člana Gradske izborne komisije Zenica za Dinu Pašalića budući da je izjava koja je dostavljena o nacionalnom izjašnjenju nije odgovarajuća.

Vijećnici koji su glasali ZA odluku koju je “oborila” Centralna izborna komisija BIH su Zeničke inicijative KF (Uzunović Kenan, Pašalić Denan, Husetić Mirza, Arnaut Halil, Huseinović Semir, Halać Aida, Šabanović Elmin, Šut Adnan, Skopljak Mirzet, Aldobašić Sanjin, Menzilović Vernes i Alispahić Kenan), iz Nezavisnog bloka (Ekrem Tuka) , SDP-a (Nermin Mehić i Elvis Alijagić) i vijećnik iz reda ostalih Osman Šuvalić, dok su protiv bili vijećnici iz SDA (Tufekčić Emina, Ejubović Malik, Hodžić Faruk, Patković Šerif, Škaljo Namir i Dizdarević Zelda), iz SDP-a (Almir Babajić) i iz NES-a (Elmir Duvnjak).

Prema navodima sa same sjednice CIK BIH će naknadno imenovati novu osobu iz reda “ostalih”. Također, predsjednik CIK-a se na kraju tačke dnevnog reda osvrnuo o dosadašnjem radu dugogodišnjeg predsjednika GIK-a Zenica Selvera Kelešture. POGLEDAJTE VIDEO dijela sjednice koja se ticala Grada Zenice:

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno