Zabava

Stižu i u Zenicu – EKV Tribute 2018 i 25 godina zadnjeg albuma ”Neko nas posmatra” – 14. novembra u “Zoni”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stižu i u Zenicu – EKV Tribute 2018 i 25 godina zadnjeg albuma ”Neko nas posmatra” – 14. novembra u “Zoni” – Peti novembar je dan sjećanja na Milana Mladenovića, dan kada je 1994. otišao rock autor i muzičar koji je nadahnjivao novovalne generacije ’80-ih i još je inspiracija za današnje.

Prije šest godina nastao je projekt ”Deca iz vode / EKV tribute band project”, koji, upravo u ovo vrijeme, osim beogradskih koncerata, bilježi brojne i veoma posjećene manifestacije diljem ex-YU regiona. Veliko zanimanje publike je potaknuto i ocjenom muzičke i stručne javnosti da je riječ o tribute sastavu koji je najbolji i najvjerniji EKV originalu, između ostalog jer u njemu nastupaju neki bivši članovi EKV-a i nekoliko vrsnih muzičara s njima u ekipi.

Zbog velikog zanimanja beogradske publike, ovogodišnji EKV tribute band project će biti priređen 3. i 4. 11. u Dorćol Platzu, a kao specijalni gost na oba koncerta svira Srđan Žika Todorović, proslavljeni glumac i bubnjar EKV-a od 1987. do 1990. i on će prvi put poslije više od dvije decenije odsvirati nekoliko pjesama koje je snimio sa grupom na dva studijska albuma, “Ljubav” i “Par godina za nas”.

Tribute za EKV je već godinama i putujući program, koji se u novembru priređuje i u Bosni i Hercegovini.

Predvode ga dva originalna člana, Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je svirao na albumu ”Dum Dum” (1991.), na koncertnom izdanju ”Kao u snu” snimljenom 13. 12. 1991 u beogradskom Domu Omladine, i na albumu ”Neko nas posmatra” (1993.), te basista Dragiša Uskoković – Ćima, koji je takođe svirao na albumima ”Kao u snu” i ”Neko nas posmatra”.

Uz njih, ekipu još čine Aleksandar Saša Sarajlić, vokal koji neodoljivo, skoro zastrašujuće podsjeća na Milana, gitarista Predrag Stevović i klavijaturista Dejan Tomović – Tomke, koji je svojevremeno svirao u popularnom beogradskom rock bendu Vampiri.

Njihova ovogodišnja BiH turneja, u organizaciji sarajevske agencije Panta Rhei, počinje 14. 11. u Zenici (”Zona”) i nastavlja se 15. 11. u Tuzli (”Palma), 16. 11. u Sarajevu (”Sloga”) i 17. u Mostaru (OKC ”Abrašević”).

Zanimljivo je da se ove godine obilježava i punih 25 godina od izlaska zadnjeg studijskog albuma Ekatarine Velike, ”Neko nas posmatra”, na kojem se uz naslovni hit i popularnu pjesmu ”Jadransko more”, nalazi i jedina obrada koju je grupa snimila, ”Istina mašina” Dade Topića, sa kultnog istoimenog debi albuma grupe Time. Preuzeto sa GLAS.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno