Zenica

Stiglo 68 prijedloga za priznanja Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za dodjelu javnih priznanja Općine Zenica na Javni poziv za 2014. pristiglo je ukupno 68 koverata sa prijedlozima za javna priznanja, od ukupno 94 predlagača. Na prošlosedmičnom sastanku Ocjenjivačkog suda utvrđeno je da među aplikacijama ima i kandidata koji su predloženi od strane više institucija, ali i za više javnih priznanja, – potvrdila nam je prof.dr. Belma Pojskić, predsjednica Ocjenjivačkog suda.
“Za najviše priznanje Grb Zenice imamo 19 prijava. Za Plaketu Zenice pristiglo je 21, a za Nagradu Zenice 54 prijedloga”, kaže dr. Pojskić. Ocjenjivački sud će na narednim sastancima detaljno iščitati sve prijedloge i laureate odabrati do kraja februara. Nagrađenima će priznanja biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom 20. marta – Dana Zenice.
Prema Odluci o javnim priznanjima dodijeliti se može ukupno pet priznanja. Javna priznanja mogu se dodjeljivati građanima Zenice i drugim licima koja rade na području općine Zenica, udruženjima građana, lokalnim zajednicama, ustanovama, privrednim društvima, drugim pravnim subjektima za uspjehe u radu i aktivnostima kojima znatno doprinose razvoju Zenice ili pojedinih djelatnosti, afirmaciji njenih interesa, u znak odavanja počasti i zahvalnosti, te unapređenju ljudskih prava i razvoju demokratije. “Nagrada Zenice” ima novčani ekvivalent i ne može dodijeliti profitnim organizacijama ili preduzećima, dok druga dva priznanja nemaju novčanu vrijednost. Istom fizičkom ili pravnom licu ili drugom subjektu pojedino javno priznanje može se dodijeliti samo jedanput.

(E.Bašić, Naša riječ)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno