Zenica

Bili smo u pravu: Ministarstvo vraća kopije ličnih karti roditeljima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nedavno je Zenicablog objavio informaciju o tome da je nepropisno traženje kopije lične karte 8pogotovo ovjerene) prilikom raznih konkursa, prijava i slično. Vijest je objavljena 29. januara -a OVOM LINKU – Iako u komentarima nismo naišli na preveliko razumjevanje, naša informacija se danas pokazala ispravnom, pa je reagovalo i Ministarstvo obrazovanja ZDK, čije saopćenje u cijelosti prenosimo. 

Poštovani, u aktu Obavještenje o realizaciji Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u osnovnu školu (POPOiO) broj 10-1-38-968-4/15 od 30.01.2015. godine, navedeno je da su roditelji/staratelji djece, prilikom upisa djece u POPOiO dužni, između ostalog, dostaviti i kopiju lične karte. Ovim putem vas molimo da obavijestite javnost da isti nisu obavezni dostaviti kopiju lične karte, nego svoj identitet, ukoliko je to potrebno, mogu dokazati neposrednim uvidom u bilo koji dokument za identifikaciju. Roditeljima/starateljima, koji su na upisu dostavili kopiju lične karte, ista će biti vraćena na roditeljskom sastanku, koji će se održati februaru prije početka realizacije POPOiO.

S poštovanjem,  M I N I S T A R Mirko Trifunović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno