Zenica

Dautović: prijem povodom nagrade Sabihi Husić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović upriličio je svečani prijem i večeru povodom dodjele prestižne nagrade ”Žena svijeta” za 2014. godinu mr. Sabihi Husić, direktorici ”Medice” Zenica.

Svečanom prijemu koji je organiziran u Muftijstvu zeničkom prisustvovale su: mr. Nesima Dautović, Hanadi Salkica, dipl. prav., Esma Imamović-Dizdarević, dipl. prav., Azra Sivro, dipl. ing. mašinstva, Aida Pašalić, dipl. ing. mašinstva, Selma Kavazović, prof., Razija Rebihić, prof., Irahmani Beganović, nastavnica razredne nastave, Ajka Omerbašić, nastavnica Vjeronauke, Mulaima Omić, muallima, Ajiša Zambaković, muallima.

Muftija je direktorici Husić čestitao na dobijenoj prestižnoj nagradi ”Žena svijeta” za 2014. godinu, ističući: ”Drago nam je što ste Bosni i Hercegovini donijeli ovu prestižnu nagradu kao priznanje za dostignuća i ugrađivanje najviših vrijednosti u radu na promociji istine, pravde i podrške žrtvama seksualnog nasilja. Uvjereni smo da će Vas ova nagrada dodatno obavezati da i dalje istrajete na putu dobrote i plemenitosti i da dosljedno odgovorite povjerenim zadacima na čast i ponos svih građana Bosne i Hercegovine.”

Nakon što se muftiji zeničkom zahvalila na organiziranju prijema i upućenim čestitkama, direktorica ”Medice” prisutne je upoznala sa aktivnostima ove stručne nevladine organizacije, naglasivši da “Medica” radi na temelju humanističkih i feminističkih principa, njegujući multidisciplinarni pristup, tako što povezuje direktnu zaštitu žrtava sa pozitivnim promjenama u pristupu i praksi organizacija, institucija i društva.

Nakon prijema u Uredu muftije zeničkog, upriličena je svečana večera u Hotelu ‘’Zenica’’ u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno