Biznis

Stanar Biznis inkubatora Zenica – Obrt GARAN KOV Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stanar Biznis inkubatora Zenica – Obrt GARAN KOV Zenica – Utorak je dan rezervisan za promociju pozitivnih poduzetničkih priča. Ovo je dan za promociju ideja koje su zaživjele, koje su se ostvarile i čija realizacija je u toku. Ovo je dan u kojem širimo priče o pokretanju posla, kreiranju radnih mjesta sebi i drugima.

Utorak je dan kada pišemo o stanarima Biznis inkubatora Zenica, o njihovim počecima, razvoju, planovima… Ovo je dan kada predstavljamo realnost, male biznise koji od jedne cigle sagrade kulu…Ovo je dan u kojem širimo dobre vibracije  i pokazujemo da mi to zajedno možemo!

Od 2006. godine kada su zaživjele prve poslovne ideje u Biznis inkubatoru Zenica pa do danas, više od njih 150 je prošlo proces inkubiranja. Rijetki su oni koji ne uspiju. Više od 90 % je onih koji su u Biznis inkubatoru Zenica uspješno ostvarili svoje poslovne ideje, razvili se  i nastavili poslovanje.

Iz godine u godinu, Biznis inkubator Zenica dočekuje jedne, a ispraća druge biznise, ljude s velikim očekivanjima, ambicijama i nadama, one čije su priče toliko slične, a istovremeno toliko različite, one koji su se odlučili da kreiraju radno mjesto sebi i drugima.

Inkubator ugošćava početnike u biznisu maksimalno 5 godina, a u njemu mogu poslovati oni koji tek osnivaju privredni subjekt, oni koji ne posluju duže od godinu dana i čiji poslovni plan zadovoljava kriterije.

Inkubator je mjesto koje pomaže onima koji imaju poslovnu ideju da je realizuju i da uz što manje ulaganja, naprave što više. Podrška malih biznisa značajna je za razvoj države i društva u cjelosti pa se onima koji imaju poslovnu ideju pomaže uz pomoć različitih metoda i mehanizama.

Biznis inkubatorom Zenica upravlja Agencija ZEDA, a osnovao ga je Grad Zenica kako bi kreirao povoljan ambijent za početnike (MSP) koji će na samom početku poslovanja dobiti svu potrebnu pomoć kako bi njihova ideja zaživjela se, razvila se, a potom svoj put razvoja nastavila po tržišnim pravilima onda kada se za to dovoljno osnaži.

Svoje poslovanje u Biznis inkubatoru Zenica započeo je  OBRT GARAN KOV Zenica na čijem je čelu Šerif Garanović (55),  VKV kovač i KV bravar po struci.

Osnovna djelatnost ovog Obrta je mašinska obrada metala odnosno kovanje ili plastična obrada metala. Svoju djelatnost su započeli početkom 2020. godine.

-„Procijenili smo da je Inkubator najbolji izbor za početak našeg poslovanja iz više razloga. Udaljeni smo od grada, a opet smo tu, nedaleko od samog centra. Možemo raditi, a da nikoga ne ometamo. Prostorije zadovoljavaju sve uslove, a i finansijski je naravno najpovoljnija opcija, naročito za START UP-e kao što smo mi. Za svako poslovanje su bitni kontakti, a boravkom ovdje smo upoznali i mnoge druge privrednike, te  ostvarili saradnju“- rekao je Šerif koji je stekao dugogodišnje iskustvo na poslovima u struci radeći u Željezari Zenica, a potom i u inostranstvu.

Procijenio je da je ovo dobar trenutak da kreira radno mjesto sebi i drugima, pa je otvorio obrt koji pravi sve vrste ograda po narudžbi (kovane, inoksne, aluminijske…), nudi usluge zavarivanja svih vrsta materijala kao i vrši bravarske radove.

-„Prvi koraci su najteži kao i sama odluka da samostalno započenem biznis. Vjerujem da ćemo uspjeti i da ćemo se vremenom proširiti, te zaposliti još radnika. Ukoliko sve bude po planu, kada se dovoljno osnažimo, kupićemo zemlju i napraviti svoj poslovni prostor“ – rekao je Šerif. Upravo ovaj njegov plan uspjeli su ostvariti mnogi korisnici Biznis inkubatora Zenica.

Inkubator je mjesto na kojem svoj san pretvore u javu, mjesto na kojem svoju ideju razvijaju, a potom razviju i osnaže se da postanu spremni poslovati po tržišnim uslovima.

ZEDA i Grad Zenica kontinuirano rade na poboljšanju poslovnog ambijenta, kreiranju uslova za što povoljnije poslovanje i pronalasku mehanizama koji će doprinijeti da kao zajednica budemo još bolji i privlačniji za otvaranje novih preduzeća i kreiranje novih radnih mjesta, te privlačenje kako domaćih tako i stranih insvestitora.

Više informacija o njima, njihovim proizvodima i uslugama, možete saznati na adresi Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, Biznis inkubator Zenica, OBRT GARAN  KOV ZENICA ili putem telefona 061 512 327 i na 062 743 891.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno