Biznis

NET+Meet&Code: Besplatne radionice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
NET+Meet&Code: Besplatne radionice – Ubrzo počinju NET+ besplatne online radionice:
– smart3C – Pametna kanta za smeće | 22.10.2020
Tradicionalni način nadgledanja otpada u kantama za otpatke glomazan je postupak i koristi više ljudskog napora, vremena i troškova što se lako može izbjeći pomoću sadašnjih tehnologija. Ultrazvučni senzor postaviti će se na unutrašnju stranu poklopca, onu okrenutu prema otpadu. Kako se nivo otpada povećava, udaljenost između senzora i otpada se smanjuje. Ovi podatci će biti poslani našem mikrokontroleru. Naš mikrokontroler, Arduino UNO obrađuje podatke i pomoću WiFi modula šalje ih u aplikaciju. Aplikacija vizuelno prikazuje količinu smeća u kanti i daje podatke za planiranje odvoza otpada.
– UX/UI za Djevojke: Moj Dnevnik | 23.10.2020
Razvoj aplikacija je postao jedan od najplaćenijih i najtraženijih poslova današnjice. Ključni faktor za dobro prihvatanje aplikacije od strane korisnika predstavlja korisnički interfejs i korisničko iskustvo, što ovaj tip dizajna danas čini najtraženijim zanimanjem iz te oblasti. Za sve vrijedne djevojke, NET Akademija organizuje online radionicu UX/UI Dizajna. Radionica je namjenjena djevojkama od 15 godina i više koje žele da nauče kako razviti i dizajnirati korisnički interfejs.
– Baze podataka: Korak po korak | 24.10.2020
Savremeni softver je nemoguće zamisliti bez postojanja baza podataka. One mogu biti malene za potrebe mobilnih aplikacija ili enormno velike i ozbiljne za velike kompanije i kompleksne poslovne sisteme. Cilj ovog događaja jeste približiti osnove modeliranja i programiranja baza podataka kroz izradu jednostavnog praktičnog primjera i upotrebu široko dostupnih alata. Događaj treba približiti mogućnosti samostalne primjene baza podataka, kako bi se olakšala svakodnevnica problema obrade podataka ali i otvoriti mogućnosti za dalju edukaciju i pokazati put do jednog od najplaćenijh poslova današnjice.
Zavirite u svijet visoke tehnologije i poslova budućnosti. Prijaviti se putem linka: https://forms.gle/rpdDJbjZtvj1728n8
Broj mjesta je ograničen, požurite sa Vašim prijavama!


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno