Biznis

Služba za razvoj i međunarodne projekte ZDK: Projekat TalentMagnet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Služba za razvoj i međunarodne projekte ZDK: Projekat TalentMagnet – Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona u okviru Interreg Dunavskog Transnacionalnog Programa 2014-2020 realizuje projekat TALENTMAGNET (Poboljšani institucionalni kapaciteti i novo upravljanje na višem nivou za privlačenje i zadržavanje talenata u Dunavskom području). Vodeći partner u ovom projektu je Naučno – istraživački centar Bistra Ptuj, Slovenija. U projektu je uključeno ukupno 18 partnera sa područja Austrije, Srbije, Bugarske, Ukrajine, Hrvatske, Njemačke, Češke Republike, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Slovačke i Bosne i Hercegovine.

Projekat „TalentMagnet“ ima za cilj jačanje institucionalnih kapaciteta i uspostavljanje novih nivoa upravljanja u Dunavskom području, radi rješavanja problema emigracija talentovanih mladih ljudi. Projekat je usmjeren na rješavanje glavnih društvenih izazova (demografskih i tržišta rada), uzrokovanim iseljavanjem visokoobrazovanih mladih ljudi prvenstveno iz manjih sredina (odliv mozgova). Projekat će poboljšati postojeće institucionalne kapacitete, izraditi 13 strategija i pilot aktivnosti, kao i prijedloge politika za uspostavljanje novih modela upravljanja.

U prilogu Vam dostavljamo prvi bilten projekta TalentMagnet u kojem su predstavljani partneri, kao i sam projekat, a kojeg također možete preuzeti i na web stranici DTP Programa: http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/5497



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno