Naše

Šta je meni moja Bosna dala?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šta je meni moja Bosna dala? – Još jedan dan u moru istih ili ipak ne? Danas je Dan nezavisnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Dan koji u svakoj zemlji na svijetu biva ispraćen i popraćen kako dolikuje. U svakoj zemlji, osim našoj divnoj domovini.

Većina, i to skoro dvotrećinska je odlučila 29. februara i 1. marta 1992. godine da Bosna i Hercegovina krene putem zajedništva i samostalnosti. Većina koje danas nažalost nema. Više nego ikada ova domovina vapi za željom i voljom njenih naroda, za vjerom u njenu budućnost. Danas većina i to skoro dvotrećinska ne vjeruje u državu Bosnu i Hercegovinu i budućnost nje same i njenih naroda.

Nažalost, moramo priznati da smo i sami krivi za ovo što se danas događa. Budućnost ne gradimo na razgovoru i kompromisu, a i mi sami gubimo vjeru u našu domovinu. Bez nade da sutra nosi bolji dan, a da nas sljedeće sedmice čeka nešto lijepo, mi sami, a i naša domovina nemamo pred sobom perspektivnu budućnost.

Šta je meni moja Bosna dala? Domovina kao i svaka druga treba se voljeti srcem i dušom, bez obzira na situaciju u njoj. Domovinu ne čine političari, birokratija, tajkuni, domovinu čine ljudi, zemlja, šume, rijeke i polja gdje smo odrasli. Domovinu čini ona ulica kojom svaki dan prođeš na desetine puta i u kojoj ugledaš komšiju i pozdraviš ga, ma ko on bio. Pozdraviš komšiju, pokloniš mu osmijeh kojeg krijemo i od nas samih. Izgubili smo rahatluk, kojeg već odavno nema. Izgubili smo ljubav prema sebi, komšijama i domovini. Izgubili, ali uvijek je možemo pronaći. Dovoljno je da svako od nas krene od sebe i na ovaj dan poželi nešto lijepo sebi, pa drugome, pa na kraju i svojoj Bosni i Hercegovini.

Ljepša zemlja, a manje cijenjena na svijetu ne postoji. Bar na ovaj dan, trebali bi da cijenimo ono što imamo i da se potrudimo da unesemo pozitive u naše živote, ma koliko to teško bilo. Svima nam je dosta jada i tuge, potrudimo se i krenimo od sebe, stvorimo bolje sutra sebi i budućnosti. Sreća je tamo gdje je mi želimo, a budućnost je tamo gdje je mi stvaramo. Sve je u našim rukama i zato živjela naša jedina domovina Bosna i Hercegovina.

DOMOVINO, SRETAN TI DAN NEZAVISNOSTI



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno