Zenica

SRK Bosna Zenica: Projekat “Sport, priroda i zdravlje” sa djecom iz OŠ Edhem Mulabdić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozivamo vas da posjetite i prisustvujete realizaciji Projekta “Sport, priroda i zdravlje” koji će se realizovati sa djecom O.Š. Edhem Mulabdić na Ušću Babine rijeke (Musala) dana 15. i 16.06.2022 godine od 12.00 do 14.00 sati.

Cilj projekta

Danas, čak i osnovci previše koriste mobilne telefone, nedovoljno se kreću, bezvoljni su ili nasuprot tome agresivni, pa je zbog toga jako važno njihovu pažnju usmjeriti prema zdravijem stilu života i istinskim ljudskim vrijednostima.

Djeca osnovnoškolskog uzrasta postaju sve agresivnija i sklonija devijantnim ponašanjima. Evidentna je česta upotreba „govora mržnje“ među mladima, a takva nasilna komunikacija može dovesti i do fizičkog nasilja. Ako pretpostavimo da  većina roditelja i nastavnika  pokušava ukazati na posljedice  nasilne komunikacije među mladima, doći ćemo do zaključka da njihove metode nisu dovoljne za postizanje željenog cilja. Iskustva pokazuju da se potpuno zanemaruje sticanje spoznaja i stavova mladih kroz vršnjaču komunikaciju.

Pored toga, činjenica je da mladi sve rjeđe provode slobodno vrijeme u prirodi, te da je evidentan pad interesa mladih za sportove u prirodi. Zbog toga je SRK Bosna Zenica osmislila projekat „SPORT, PRIRODA I ZDRAVLJE“ kroz koji želi uključiti mlade osnovnoškolskog uzrasta iz pet osnovnih škola sa područja grada Zenice. SRK Bosna Zenica planira svake školske godine provoditi ovaj projekat sa drugim školama, kako bi što više mladih uključila u sportske aktivnosti na vodi i općenito boravak u prirodi sa vršnjacima. Na taj način klub želi doprinijeti smanjenju devijantnih ponašanja i govoru mržnje kod djece uzrsta od 12 do 18 godina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno