Kultura

Srebrenički hor Superar održao koncert prijateljstva “Ljubav nek združi” u BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na velikoj sceni Bosanskog Narodnog pozorišta u Zenici, u punoj sali, sinoć je održan koncert prijateljstva “Ljubav nek združi”.
Nakon uspješnih nastupa širom BiH, Austrije, Švicarske… Dječiji hor “Kuća dobrih tonova” Superar Srebrenica, uz saradnju prijatelja Udruženja “Dječija nota” Zenica, Osnovne muzičke škole Zenica i Grada Zenica, sinoć je održao svoj prvi koncert u ovom gradu.

“Djeca iz Srebrenice šalju poruku ljubavi, prijateljstva i mira na svakom svom koncertu, hvala svima koji su došli večeras da uveličaju ovu sjajnu noć za nas”, rekao je Ismar Porić, umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova” iz Srebrenice.

On se također zahvalio svima na odličnoj organizaciji koncerta, domaćinima i organizatorima, kao i Gradu Zenici i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.

Na koncertu je nastupila i Osnovna muzička škola Zenica s vokalnim solistima, gudačkim orkestrom i horom, hor Udruženja “Dječija nota” Zenica i kao specijalni gosti hor, gitaristi, bubnjari “Kuće dobrih tonova” koji su ispraćeni velikim aplauzom i ovacijama publike.

Koncert je obilovao različitim pjesmama iz čitavog svijeta, a djeca iz Zenice i Srebrenice stekla su nove prijatelje. Dječiji hor “Kuća dobrih tonova” Superar Srebrenica nastavlja svoju turneju u BiH, a početkom iduće godine će posjetiti Banju Luku, Bihać i mnoge druge gradove.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno