Kultura

FOTO: Zenički “Preporod” na 11. Međunarodnoj smotri folklora, igara i pjesama u Dubrovniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zenički “Preporod” na 11. Međunarodnoj smotri folklora, igara i pjesama u Dubrovniku – Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Zenica učestvovala je s Narodnim orkestrom i vokalnim izvođačima na 11. Međunarodnoj smotri folklora, igara i pjesama u Dubrovniku. U programu smo se predstavili sa sevdalinkama u izvodjenju Eme Džafić, Emine Sinanović, Amine Bajramović, Senada Alića, Murisa Šarića, i Nusrete Kobić.

U programu su učestvovali i izvođači iz Blagaja, Karaule, Goražda i Dubrovnika, a program je podržao svojim prisustvom i glavni imam MIZ Dubrovnik. U okviru programa promovisana je knjiga Kemala Tursinovića, a jedna od promotora bila je i Amna Sofić, predsjednica Preporoda Zenica.

Vrijednost programa je predstavljanje različitosti i raznolikosti Bosne i Hercegovine. Posebna je čast što su programu prisustvovali gradonačelnici Grada Dubrovnika, Travnika, Goražda, Srebrenika, te zamjenik ministra Ministrstva civilnih poslova BiH.

BZK Preporod Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno