PERO Zenica
Kultura

FOTO: Zenički “Preporod” na 11. Međunarodnoj smotri folklora, igara i pjesama u Dubrovniku

FOTO: Zenički “Preporod” na 11. Međunarodnoj smotri folklora, igara i pjesama u Dubrovniku – Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Zenica učestvovala je s Narodnim orkestrom i vokalnim izvođačima na 11. Međunarodnoj smotri folklora, igara i pjesama u Dubrovniku. U programu smo se predstavili sa sevdalinkama u izvodjenju Eme Džafić, Emine Sinanović, Amine Bajramović, Senada Alića, Murisa Šarića, i Nusrete Kobić.

U programu su učestvovali i izvođači iz Blagaja, Karaule, Goražda i Dubrovnika, a program je podržao svojim prisustvom i glavni imam MIZ Dubrovnik. U okviru programa promovisana je knjiga Kemala Tursinovića, a jedna od promotora bila je i Amna Sofić, predsjednica Preporoda Zenica.

Vrijednost programa je predstavljanje različitosti i raznolikosti Bosne i Hercegovine. Posebna je čast što su programu prisustvovali gradonačelnici Grada Dubrovnika, Travnika, Goražda, Srebrenika, te zamjenik ministra Ministrstva civilnih poslova BiH.

BZK Preporod Zenica

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...