Biznis

Sprind osvojio tri zlatne medalje za kvalitet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sprind osvojio tri zlatne medalje za kvalitet  – Prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo osvojila je tri zlatne medalje za kvalitet na ovogodišnjem 44. po redu Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – sajam šljive Gradačac. Zlatne medalje osvojili su Sprindova Jufka za baklavu, Premium paste Tagliatelle sa špinatom i Cannelloni sa sirom i špinatom. Nagrade su uručene glavnom tehnologu kompanije dipl. ing. Subhiji Gadžo.

“Veoma smo ponosni na čak tri osvojena prva mjesta. Ovo je ujedno priznanje za naporan rad svih nas koji radimo u Sprindu na stalnom podizanju razine kvaliteta, ali i kontinuiranim inovacijama. Sprindove jufke su naš najprodavaniji proizvod i drago nam je da je žiri Sajma prepoznao vrhunski kvalitet naše svježe jufke za baklavu, ali isto tako ponosni smo na dvije zlatne medalje za proizvode iz našeg novog programa premium pasti, Tagliatelle i Cannnellone”, izjavila je Gadžo.

Sprindove jufke su najpoznatiji brend kompanije Sprind, a jufka za baklavu je zbog nesumnjivog kvaliteta i tankoće najprodavaniji artikal pogotovo u periodima prije bajramskih praznika. Poznati slogan “da nema baklave bez Sprindove jufke” je postao sastavni dio recepata za baklave domaćica Bosne i Hercegovine.

Sprindova polugotova zamrznuta jela su aspolutni pobjednici kategorije zamrznutih jela sa osvojenom i zlatnom i srebrenom medaljom za kvalitet. Cannelloni sa sirom i špinatom i Lassagne alla bolognesse su predstavnici kategorije zamrznutih premium pasti koje su na tržište plasirane prošle godine, kategorije koja je trend kako na inozemnim, tako i na domaćem tržištu. To su proizvodi koji se savršeno uklapaju u savremenu užurbanu svakodnevnicu i koji su idealno rješenje za sve koji žele kvalitetan obrok vrhunskog okusa, a brzo spremljen.

Tagliatelle sa špinatom su suhe premium paste iz nove linije proizvoda predstavljenih na tržištu u februaru ove godine, a koje su prva tjestenina te vrste i premium kvalitete proizvedena u Bosni i Hercegovini.

Sprind d.d. Sarajevo spada među pekarske industrije sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Kompanija raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 165 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. U odnosu na prošlu godinu zabilježeno je povećanje broja radnika od 10%.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno