Biznis

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu zlatna medalja za kvalitet Klas Jufke u inovativnom pakovanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu zlatna medalja za kvalitet Klas Jufke u inovativnom pakovanju – Jufka u posudi prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo nagrađena je Zlatnom medaljom za kvalitet na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije koji se održava u Gradačcu. Iza ocjene kvaliteta proizvoda stoje uvaženi profesori Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu, kao najstarije visokoškolske institucije u BiH

„Jufka za pripremu pita, štrudli i baklava proizvođača Klas d.d. Sarajevo zadovoljava sve standarde kvaliteta. Posebno smo bili prijatno iznenađeni inovativnim pakovanjem, odnosno čvrstom posudom koja jufku štiti od lomljenja i isušivanja, te joj tako osigurava svježinu kao i prvog dana“, rekla je prof.dr. Nermina Spaho, predsjednica Komisije za ocjenu kvaliteta proizvoda.

Prof.dr. Sanja Oručević Žuljević, član komisije za ocjenu kvaliteta, izjavila je da je veoma sretna kada bh. kompanije napreduju.

„Nije nikakvo čudo što je Klas jufka u posudi nosilac Zlatne medalje Gradačačkog sajma. Klas ima tradiciju u industrijskoj proizvodnji jufke, i kontinuirani kvalitet. Usavršavanje tehnologije i inovativno pakovanje u posudu dodatni su benefiti“, rekla je prof.dr. Sanja Oručević Žuljević.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, na dan otvorenja Gradačačkog sajma posjetio je sa delegacijom štand AS Grupacije, na kojem svoje proizvode izlaže kompanija Klas, te se počastio tradicionalnim zalivenim kolačima pripremljenim upravo od jufke koja je nagrađena medaljom za kvalitet.

„Ovo su najukusnije baklave koje sam do sada probao. I tulumba je odlična. Kadgod sam u Bosni, rado kušam bosanske specijalitete“, rekao je Milan Bandić.

Inače, Jufka u posudi je među novijim proizvodima Klasa. Plasirana je na tržište u februaru ove godine, i to je prva bh. jufka upakovana u čvrstu posudu. Nova receptura jufke garantira elastične listove uz koje će svako jelo biti uspješno pripremljeno. Listovi su pogodni za spremanje svih vrsta savijača, kao i slaganih jela. Tanka folija, osim dodatne zaštite proizvoda, ima i praktičnu svrhu, jer služi kao dobra podloga za odmotavanje listova.

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu

Zlatna medalja za kvalitet Klas Jufke u inovativnom pakovanju

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uživao u zalivenim kolačima pripremljenim
upravo od jufke nagrađene Zlatnom medaljom…

 

Gradačac/Sarajevo, 25.08.2017.
Klas d.d. Sarajevo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno