Zenica

Sportsko edukativno druženje učenika ZDK i HNK u sklopu programa „Socijalizacija sa pravom i prevencija maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sportsko edukativno druženje učenika ZDK i HNK u sklopu programa „Socijalizacija sa pravom i prevencija maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini“ – PH International,  američka nevladina organizacija je dobila je grant sredstva od Vlade SAD-a (Odjel za međunarodne narkotike i sprovođenje zakona (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs -INL )  za podršku Programu socijalizacije sa pravom i prevenciji maloljetničke delinkvencije u Bosni i Hercegovini (BiH). Ovaj grant će omogućiti realizaciju dvogodišnjeg pilot programa, u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH). Pilot program je osmišljen, kako bi  pomogao akterima u Federaciji BIH u jačanju vladavine prava i smanjenju maloljetničke delikvencije u BiH.

U okviru navedenog projekta PH International organizuje jednodnevno sportsko- edukativno druženje za učenike osnovnih škola iz Zeničko- dobojskog i Hercegovačko- neretvanskog kantona kao i za nastavno i policijsko osoblje.  U sklopu ove aktivnosti, učenici osnovnih škola Zeničko-dobojskog kantona, zajedno sa svojim nastavnicima i policijskim službenicima iz lokalnih zajednica će ugostiti učenike osnovnih škola Hercegovačko – neretvanskog kantona i zajedno se  družiti kroz sportske aktivnosti.

Jednodnevno sportsko – edukativno druženje će se održati u utorak, 09.10.2018.godine u sali osnovne škole „Mak Dizdar“ u Zenici, sa početkom u 11h.  Saopštenje za medije predviđeno je u 11:30h.

Cilj ovog jednodnevnog sportsko- edukativnog druženja učenika osnovnih škola jeste razmjena stečenih iskustava i vještina naučenih tokom implementacije Programa Socijalizacije s pravom. Tokom jednodnevne razmjene, predviđeno je da se učenici iz  Zeničko-dobojskog i Hercegovačko- neretvanskog kantona koji učestvuju u programu Socijalizacije s pravom, upoznaju i druže kroz sportske aktivnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno