Košarka

Sportklub: Basket4kids Kiseljak – Predpioniri Kengura u finalu savladali Sparse

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sportklub: Basket4kids Kiseljak – Predpioniri Kengura u finalu savladali Sparse – Predpioniri zeničkog košarkaškog kluba Kengur su nastupili na turniru u organizaciji United Groupe i Sportkluba u Kiseljaku, Basket4kids. Na ovom turniru nastupaju najbolje omladinske ekipe (dječaci rođeni 2006. godine i mlađi) u BiH, a turnir je na području BiH podijeljen na 4 sistema.

U vrlo jakoj konkurenciji, sa vrhunskim ekipama predpioniri Kengura su osvojili prvo mjesto i tako obezbjedili nastavak turnira.

U prvim susretima u grupnoj fazi košarkaši Kengura su se susreli sa ekipama domaćina KK Kiseljak i ekipom KK Realway.

U prvom susretu u dosta atraktivnoj utakmici, Kengur je slavio uvjerljivo 70:16.

U drugoj utakmici grupe protiv sportskih prijatelja iz KK Realway Sarajevo u jakoj utakmici mlade nade Kengura prave nedostižnu prednost i održavaju je do kraja susreta. Utakmica je završila pobjedom KK Kengur 49:33.

U finalnom susretu snage su odmjerili protiv ekipe OKK Spars iz Sarajeva, tima koji ima najbolju omladinsku školu košarke ne samo u BiH, već i šire. Zahvaljujući vrlo zrelom pristupu utakmici i borbenosti predpioniri slave zasluženo i uvjerljivo rezultatom 41:23.

Osvojeno prvo mjesto na ovom turniru je još jedan pokazatelj kvalitetnog rada KK Kengur kroz dvije decenije postojanja.

Predpionire KK Kengur očekuje final four na nivou BiH početkom 2019. godine, a u slučaju dobrog rezultata na final fouru nadamo se i regionalna završnica turnira u Beogradu.

KK Kengur su na ovom turniru predstavljali: Danko Cvitanović, Jan Bulajić, Anes Hadžić, Faris Čerim, Adi Husaković, Muhamed-Din Isaković, Faris Kovač, Faruk Kurić, Tarik Kurić, Leo Šendula, Anel Sofić, Dino Subašić i Ajdin Zejnirović. Treneri: Jasmin Efendić i Dino Duranović.

Trener Enver Jahić ističe zadovoljstvo postignutim rezultatom i napominje da se samo napornim i sistemskim radom može doći do rezultata i uspjeha.

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno