Zabava

Spisateljica Ajna Dedić objavila modernu Crvenkapicu “Čarobne bajke 4” i planetarno poznate bajke na novi način “Čarobne bajke 5”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bajke nam daju brojne životne lekcije, podsjećaju nas na djetinjstvo, približavaju nam stvari i događaje sa kojima ćemo se susresti kroz život putem avantura likova koji se uspješno snalaze u datim situacijama.

Bosna i Hercegovina nema mnogo pisaca za djecu, većina materijala koji se nudi na tržištu su prevodi stranih autora. Upravo to je prepoznala spisateljica Ajna Dedić (Teta Čarobnica) koja je svojom četvrtom i petom knjigom obradovala mališane ali i oduševila roditelje, odgajatelje i učitelje.

Naime, „Čarobne bajke 4“ su zapravo Moderna Crvenkapica u kojoj nema nasilja, a „Čarobne bajke 5“ su mix planetarno poznatih nam bajki obrađenih na potpuno moderan i pacifistički način, a opet su zadržale osnovnu nit. Spisateljica Dedić svojim novim knjigama djecu želi naučiti brojnim stvarima o prirodi, životinjama, zanimanjima, čuvanju tajni, ispunjenju snova, kreativnosti, prijateljstvu, odgovornosti i zaštiti okoliša.

S obzirom na reakcije mališana ali i roditelja, ovo je više nego još jedan uspješan projekat.

-„Beskrajno hvala Gradu Zenici na čelu sa gradonačelnikom Fudom Kasumovićem što su i ovaj put prepoznali vrijednost mojih ideja i nesebično me podržali. Sretna sam što imam priliku dati svoj doprinos u odgojno-obrazovnom procesu djece. Svi to radimo iz ugla iz kojeg najbolje umijemo, a moj je pisanje na način da djeca kroz zabavu uče. Djeca kroz moje knjige imaju priliku uživati u avanturama likova ali i iz njihovih primjera mnogo toga naučiti“ – naglasila je Teta Čarobnica. Već dugi niz godina sarađuje sa vrtićima, školama, igraonicama i centrima za intelektualni razvoj djece i uz „Čarobne bajke“ i najčarobnije radionice djecu uči novim kreativnim vještinama.

„Čarobne bajke 4“ i „Čarobne bajke 5“ su knjige u kojima će uživati djeca ali i odrasli. Također, magistrica Dedić i ovaj put edukativno-zabavnom kampanjom „Čarobni izazov“ djecu motiviše da čitaju, crtaju, boje i uče pjesmice, te da za to budu nagrađena što znači da se čarolija ne završava kada pročitate „Čarobne bajke“ nego tek tada kreće kreativnost i šansa za osvajanje nagrada.

Zaista je potrebno malo kreativnosti, ideja i truda da bismo djecu motivisali da rade sjajne stvari za njihov razvoj.

Neka čarolija počne!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno