Zabava

Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH i KUD Željezara Zenica pozvani na Balkanski festival u Izmir (Turska)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ASOCIJACIJA “MOSTOVI PRIJATELJSTVA” BiH I KUD “ŽELJEZARA”-ZENICA POZVANI NA 17. BALKANSKI FESTIVAL KOJI ORGANIZUJE GRAD IZMIR (REPUBLIKA TURSKA)

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH i kulturno-umjetničko društvo Željezara- Zenica zajedno učestvuju na 17.Balkanskom festivalu u Izmiru-Republika Turska na poziv gradonačelnika Izmira Tunç Soyera.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH je prepoznata kao pouzdan partner, i ozbiljna organizacija za saradnju sa gradovima, općinama i institucijama Republike Turske. S obzirom da imamo dosta prijatelja širom Republike Turske, pa i grada Izmira ukazano nam je povjerenje da sa KUD Željezara-Zenica renomiranim i uglednim kulturno-umjetničkim društvom poznatim u BiH i regiji predstavljamo našu domovinu Bosnu i Hercegovinu na jednom od najboljih festivala u Republici Turskoj pa i regiji.

Sa KUD Željezara-Zenica uspješno surađujemo kako prilikom organizacija posjeta povratničkim naseljima u BiH, tako i predstavljanjem kulture i tradicije BiH u inostranstvu.

Balkanski festival u Izmiru ima dugu tradiciju još od 1936.godine, kada je pokrenut na inicijativu predsjednika Republike Turske Kemala Ataturka.

Raduje nas učešće na ovom renomiranom festivalu, i uspostavljanje novih prijateljstava, kao i susreti sa starim prijateljima iz Izmira-predstavnicima Bošnjaka u Izmiru sa kojim godinama Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH održava kontakt i prijateljstvo.

Na poziv gradonačelnika grada Izmira Tunç Soyer čiji ćemo biti gosti- KUD Željezara-Zenica će se predstaviti sa bosanskim narodnim igrama zajedno sa još 10 folklornih grupa iz Turske, Grčke, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Mađarske, Albanije,Kosova, i Bugarske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno