Zabava

Irdin Dinči pozvan na Oskar popularnosti, pjesme snima i u rodnoj Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Irdin Dinči poznato je estradno ime na našoj muzičkoj sceni, a nakon saradnje sa hitmejkerom Banetom Vasićem stekao je simpatije publike u Srbiji i Crnoj Gori.

Naime, njegova pjesma “Godine su samo broj”, za koju je muziku i aranžman uradio Bane Vasić, dok je tekst pisao Vlado 013, je osvojila srca publike širom regiona.

Na taj način Irdin Krnjić, estradnog imena Irdin Dinči, ostvario je svoj dječački san. I kolege i saradnici imaju samo riječi hvale za ovog rođenog Zeničanina, koji već godinama živi i radi u Švicarskoj.

– Dinči je pravo osvježenje na muzičkoj sceni u regionu. Po stilu i ponašanju je veoma savremen, ali prirodan na sceni i na najbolji način prenosi emociju i energiju na publiku. Specifično je to što je veoma uspješan u medicini, a vjerujem da će tako biti i u muzici. Pjesma “Godine su samo broj” mu je baš “sjela”. Ona je u izvornom obliku bila rumba, međutim kada smo je snimali odlučili smo da bude dvojka u stilu “Južnog vetra”. Videozapis će biti sniman na Skadarliji za koju sam posebno vezan, jer sam tamo počeo svirati kada sam imao 16 godina – kaže Bane Vasić.

Potvrda Irdinove velike popularnosti u Srbiji je poziv na Oskar popularnosti, koji će biti održan u beogradskom Domu sindikata. Dinčijeva pjesma “Pobjednik sam ja u svemu”, koju potpisuje Dilvad Dado Felić prošla je također veoma zapaženo.

Dinči nije zaboravio svoju rodnu Zenicu i nove pjesme će, uz Beograd, snimati u gradu čelika.

– Dogovorio sam saradnju sa Merhadom Muračevićem u čijem studiju ću snimiti pjesmu “Pjevaj sine”, za koju je tekst napisala Sanela Kopić. Ponosan sam na svoj rodni grad i podršku koju dobijam iz Zenice. Nadam se da ću nove pjesme uskoro promovirati u Zenici, ali i da ćemo zajedno pjevati i družiti se u nekom prikladnom ugostiteljskom objektu – kaže Dinči.

Merhad Muračević prije šest godina otvorio je studio u Zenici i od tada je sarađivao sa brojnim poznatim muzičkim imenima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore…

– Radujem se svakom uspjehu svojih sugrađana. Zenica je uvijek bila poznata po dobrim pjevačima narodne i zabavne muzike, ali i muzičarima. Dinči je posljednjih mjeseci skrenuo pažnju na sebe i vjerujem da ćemo sa pjesmom “Pjevaj sine” nastaviti sa uspjesima. U novembru Dinči dolazi u Zenicu i pjesma bi trebala biti pred publikom početkom naredne godine – otkriva Muračević.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM