Zenica

Smetovi: Spas od zagađenosti i smoga

Spas Zeničana od zagađenosti i smoga
Spas Zeničana od zagađenosti i smoga
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Smetovi su poznato izletište Zeničana koje je od centra grada udaljeno oko osam kilometara. Nalazi se na 1.025 metara nadmorske visine. Smetovi su lijepi u svako godišnje doba i pogodni za šetnju, ali mnogo će se reći da su najljepši u jesen, kada je paleta boja najšira.

Smetovi nude mnoštvo sadržaja, za rekreativce su uređene staze za šetnju, mjesta za odmor, roštilj i druge oblike rekreacije. Izgrađeni su sportski tereni za košarku, nogomet i odbojku na pijesku, staze za brdski biciklizam i planinarenje, a zbog lijepih pejzaša inspiracija su za fotografe i slikare.

Takođe, na Smetovima se nalazi i Planinarski dom “Željezara”, koji pruža usluge noćenja i ishrane pod veoma povoljnim cijenama. U blizini doma je ski lift dužine 300 m, koji je idealan za skijaše početnike i rekreativce, a organizuje se i noćno skijanje.

Do Smetova iz Zenice ne postoji prevoz, osim kad Općina organizuje zimi zbog zagađenosti zraka u Zenici.

(Agencija NAP)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno