Nogomet

Smanjivanje broja klubova Premijer lige BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na sjednici u Zenici odlučili su da se o smanjenju broja klubova u Premijer ligi najprije izjasne čelnici entitetskih saveza. Naime, dva prijedloga smanjenja broja ekipa sa 16 na 12 u bh. društvu najboljih, koja je prethodno izradila tročlana komisija kojoj je predsjedavao potpredsjednik NS BiH Darko Ljubojević i u kojoj su još bili Josip Bevanda i Nurudin Peštalić, prezentovana su 15-orici članova IO NS BiH. Oni su se dogovorili da se do naredne sjednice o ovom pitanju izjasne entitetski, odnosno Fudbalski savez Republike Srpske i NS FBiH.

– Nakon i na osnovu mišljenja i entitetskih saveza, IO NS BiH utvrdiće jedinstven prijedlog o smanjenju broja klubova u Premijer ligi BiH, koji će preporučiti Skupštini NS BiH na usvajanje na redovnoj godišnjoj sjednici koja bi trebalo da se održi u aprilu ili najkasnije maju ove godine – potvrdili su iz Izvršnog odbora NS BiH. Stav Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske je odranije poznat.

– Kategorični smo kod stava da se Premijer liga smanji na 12 klubova. Za srijedu je zakazana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske i tada ćemo definitivno to potvrditi, jer ne vjerujem da će biti korekcija na ovom pitanju – naglasio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković.

Prema prvom prijedlogu, Premijer liga BiH bi od sezone 2016/17. sa 16 odmah bila smanjena na 12 klubova. Druga opcija je da u sezoni 2016/17. šampionat broji 14 umjesto sadašnjih 16 timova, a godinu kasnije da se smanji sa 14 na 12 ekipa.

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/166010/ministarstva-ostaju-muskarcima#sthash.XP8O7SQx.dpuf



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno