Nogomet

Trener NK Čelik još bez radne dozvole

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS U NK ČELIK – BORIS PAVIĆ JOŠ BEZ RADNE DOZVOLE. SUBOTA: NK VITEZ– NK ČELIK (14,30h). U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 16. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, u kojoj zenički NK Čelik gostuje u Vitezu kod NK Vitez, te predstavljanje novih igrača NK “Čelik” Zenica pristiglih u zimskom prelaznom roku.  Prisutnim novinarima obratili su se: Senad Sarajlić, predsjednik kluba, Elvedin Beganović trener u NK Čelik, te novi igrači Čelika, koji su došli u zimskom prelaznom roku: Mahir Karić, Semir Bajraktarević, Edib Sikira, Asim Zec, Nebojša Pejić, Haris Hećo i Yunus Gülnar.

Opravdano, zbog teže prehlade, je odsutan Emir Jusić, koji neće sutra nastupiti u Vitezu, dok su novi igrači Fenan Salčinović i Ahmed Džafić povrijeđeni, a ovaj potonji je, najvjerovatnije, izgubljen do kraja sezone, saopšteno je na današnjem pressu.

Na početku pressa predsjednik Sarajlić objašnjava zašto nema na pressu novog šefa stručnog štaba, Borisa Pavića: „Boris Pavić još nije dobio radnu dozvolu. Ne želimo ništa rizikovati i nadamo se da će uskoro i taj problem biti riješen. Čelik ću sutra u Vitezu, na startu proljetne polusezone, s klupe voditi pomoćni trener Elvedin Beganović“- kazao je Sarajlić, koji je istakao zadovoljstvo saradnjom sa medijima, kao i sa pojačanjima koja su pristigla u prelaznom roku.
Dalje je kazao da će Jovo Kojić ostati u Čeliku, jer je neko, tamo, iskomplikovao njegov uspješan transfer vani. „U posljednja dva mjeseca napravili smo mnoge pozitivne stvari u klubu. Vratili smo dosta naših igrača i to me posebno raduje. Cilj nam je iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje, sa tendencijom da popravimo plasman. Nadamo se da ćemo uspjeti u tome“- zaključio je Sarajlić.

Elvedin Beganović ističe zadovoljstvo uslovima na pripremama u Međugorju, kao i rezultatima na pripremnim utakmicama, jer nisu doživjeli nijedan poraz. Nada se poboljšanju igre sa novim igračima i to će donijeti, nada se, popravak plasmana na tabeli. U Vitezu očekuje prvu Čelikovu pobjedu u komšijskom derbiju, jer su dosadašnje tri utakmice sa Vitežanima u Premijer ligi završene neriješeno. Kazao je da će sutra nastupiti bez Emira Jusića, povratnika iz Kazahstana.
Prisutnim su se obratili i pristigli nogometaši na Bilino polje u prelaznom roku:
-Asim Zec ističe da je došao u veliki klub, dobro se osjeća. Nada se da će dobro igrati i opravdati povjerenje stručnog štaba.
-I Edib Sikira naglašava da je došao u veliki klub i da će dati sve od sebe da opravda ukazano povjerenje.
-Nebojša Pejić, nekadašnji U21 reprezentativac BiH, kaže da je atmosfera u svlačionici odlična, te da Čelik zaslužuje bolji plasman. Nada se boljim rezultatima u proljetnom dijelu prvenstva.
-Mahir Karić, povratnik u redove Čelika, je optimista pred sutrašnju utakmicu u Vitezu. Drago mu je što se vratio u svoj klub nakon nekoliko godina. Ističe odličnu atmosferu u klubu i uz maksimalno zalaganje treba pokušati pobjediti u komšijskom derbiju.
-Još jedan povratnik u Čelik, Semir Bajraktarević, poručio je da se najbolje, kao igrač i kao čovjek, osjeća u Čeliku, da je u Zenici sretan i vjeruje u dobre rezultate u proljeće. Očekuje pobjedu u Vitezu.
-Haris Hećo je, takođe, povratnik u Čelik, koji je proteklih sezona nastupao za NK Vitez. I on ističe da je sretan što se vratio u svoj klub. Zahvalio se predsjedniku Sarajliću i stručnom štabu na ukazanom povjerenju.
Hećo smatra da su favoriti u sutrašnjoj utakmici i da se nada pobjedi uz podršku navijača.
– Yunus Gülnar, mladi nogometaš turskog porijekla, koji je u kratkoj igračkoj karijeri prošao škole nekih najpoznatijih evropskih klubova, izjavio je danas: „Odlično sam prihvaćen, dobro smo trenirali i sretan sam što sam došao u Čelik. Zahvalio bih se Refiku Begiću i Elviru Boliću, koji su najzaslužniji što sam došao u Čelik”.
U sutrašnjoj utakmici Vitez – Čelik neće nastupiti ni Dženan Bureković, koji ima žute kartone. Prema izjavi trenera Beganovića, desni bok će, najvjerovatnije, popuniti Zlatko Kazazić u odsustvu Dž. Burekovića.

E. Imamović za Zenicablog
+ foto sa pressa



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno