Zločini

Službenik IKB pokrao Zeničane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Voditelj računa fizičkih osoba u zeničkoj „Investiciono-komercijalnoj banci“ Midhat Karalić prijavljen je MUP-u Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje da je pronevjerio novac desetina klijenata ove banke, saznaje “Dnevni avaz”. Karalić je, navodno, zloupotrebljavajući radno mjesto prvog čovjeka u kontaktima s klijentima, uglavnom poznanicima, rodbinom i prijateljima u Zenici i okolnim selima, prisvojio još neutvrđen iznos sredstava. Nezvanično, za sada je potvrđen iznos veći od 100.000 KM te da je prevareno desetak osoba.

Sumnja se da je ovaj službenik radi stjecanja materijalne koristi i u privatnoj režiji pravio aranžmane s klijentima i drugim osobama u ime IK banke, koje onda nije provodio kroz dokumente. Tačan iznos otuđenog novca još nije poznat, jer znatan dio prevarenih korisnika još i ne zna da je nestao novac s njihovih računa, pa banka posljednjih nekoliko dana kontaktira sve potencijalno oštećene klijente. Kako saznajemo, svi do sada utvrđeni prevareni građani lično su poznavali Karalića, koji je zloupotrijebio njihovo povjerenje, ili su pristali na “aranžmane” van prostora banke, vjerujući prijateljima koji su ga preporučili.

– Učinjene radnje još su u fazi utvrđivanja. Banka je po saznanju prvih uočenih nepravilnosti poduzela sve neophodne mjere radi utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja, uključujući raskid ugovora o radu, kao i prijavu MUP-u ZDK. S obzirom na to da se još utvrđuje činjenično stanje te da istražni organi vode postupak, u ovom momentu ne možemo dati više detalja – kazao nam je Suvad Ibranović, direktor „IK banke“ Zenica.

AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno