Sudske klupe

Slučaj trovanja pasa: Istragu pokrenulo Tužilaštvo ZDK-a

Istragu pokrenulo Tužilaštvo ZDK-a
Istragu pokrenulo Tužilaštvo ZDK-a
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Slučaj trovanja pasa: Istragu pokrenulo Tužilaštvo ZDK-a- U Zenici od 26. januara zabilježeni su slučajevi trovanje napuštenih pasa, a prema informacijama koje su se pojavile u javnosti, psi su trovani na mnogobrojnim lokalitetima u ovom gradu.

Iz Udruženja Šapa Zenica ranije je saopćeno da su prvi slučaj trovanja zaprimili u večernjim satima 26. januara, te da su po dobivanju dojave o trovanju pasa na lokalitetu Blatuše i ubijenim psima čija su tijela uočena, odmah otišla na mjesto dešavanja i pozvali MUP ZDK-a.

Zenička policija obavila je uviđaj te uzela izjave od volontera, članova Udruženja, građana, ali i dežurnih veterinara, a o svemu je obaviješten i dežurni tužitelj Tužilaštva ZDK-a.

“Pred Tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona po službenoj dužnosti formiran je predmet u vezi s trovanjem pasa lutalica na području grada Zenica“, rekla je za Radiosarajevo.ba Naila Muratović, glasnogovornica Tužilaštva ZDK-a.

Prema informacijama koje nam je saopćila, MUP ZDK-a pronašao je je dvanaest leševa u proteklih nekoliko dana, dok je još jedan leš pronađen u srijedu, na kojem nema tragova trovanja.

“Dva leša upućena su na obdukciju te se čekaju rezultati. Aktivisti iz Udruženja Šapa odnijeli su nekoliko leševa na nepoznato mjesto, a Tužilaštvo ZDK-a poduzima sve potrebne mjere i radnje na rješavanju ovog slučaja“, dodala je Muratović.

Ovaj stravičan slučaj izazvao je mnogo pažnje u bh. društvu, a mnogobrojne javne ličnosti poput osudili su ovaj zločin nad nedužnim životinjama, tražeći od rukovodstva grada Zenice da hitno reagira i zaustavi trovanje pasa.

“To je slika koja se ne može sakriti i nad kojom niko nema pravo da okrene glavu i šuti. Na izabranim zvaničnicima, nadležnim organima i građanima je da učine sve što je u njihovoj moći da se trend ubijanja zaustavi, a Zenica ne ostane zapamćena kao grad trovača napuštenih životinja“, istaknuli su iz Udruženja Šapa Zenica.

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno