Sudske klupe

Inspekcija potvrdila: TXTV nelegalno gradio mrežu u Zenici, slijede prekršajne mjere

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Inspekcija potvrdila: TXTV nelegalno gradio mrežu u Zenici, slijede prekršajne mjere – Kako saznaje Zenicablog, građevinski inspektor u Službi za inspekcijske poslove Zenica Muris Mušija donio Rješenje i Naredbu da se obustavi izvođenje radova na trasi kablovske televizije TXTV iz Tuzle. Pored toga, protiv TX-TV Tuzla su preduzete i prekršajne mjere, navedeno je u informaciji Odsjeka građevinske inspekcije.

Time su potvrđeni navodi i tvrdnje da je uvođenje novog operatera obavijeno velom tajni, magle, sumnjivih radnji i poteza koji su u značajnim iznosima oštetili budžet Grada Zenica.

Podsjećamo, prethodno je Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović pozvao Tužilaštvo ZDK da ispita okolnosti dobijanja ekspresnih dozvola, kao i nevjerovatnog propusta kojim je dopušteno da novi operater, 17 kilometara kanala ulične rasvjete iskoristi za polaganje svoje mreže bez 1 KM plaćanja naknada za korištenje Gradu.

Ubrzo nakon toga, obzirom da je dio administracije i Uprave Grada, koji je Kasumović naslijedio od prethodnih vlasti, nastavio izdavanje spornih i nezakonitih dozvola i saglasnosti, Vasvija Vidović, advokatica kompanije Telemach, jednog od operatera koji posluju u Zenici (uz BH Telecom, Alvatel, Logosoft…) je podnijela krivične prijave zbog udruženog kriminalnog “poduhvata” čelnih ljudi nekoliko službi u Gradu, a u pripremi je još nekoliko prijava zbog nečinjenja po prijavama u oblasti inspekcijskih poslova.

Prema informacijama našeg portala, na godišnjem nivou šteta pričinjena gradskom budžetu se mjerei desetinama, pa i više stotina hiljada KM. Da li će nova, Kasumovićeva administracija smoći snage da se odupre “klipovima” koji su podmetnuti od strane osoba koje, po svemu viđenom, su svoj lični interes stavili ispred interesa Grada, pokazati će naredni potezi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno