Ljudi

Slavica Pecikoza FIFA media oficir na Svjetskom prvenstvu

Slavica Pecikoza FIFA media oficir na Svjetskom prvenstvu – Slavica Pecikoza je viši stručni suradnik za PR u NS/FS BiH a na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje će se od 14. juna do 15. jula održati u Rusiji, obavljaće dužnost FIFA media oficira.

Pecikoza je ujedno prva i jedina predstavnica BiH koja je istovremeno FIFA i UEFA media oficir, te je u proteklom periodu radila najprestižnija takmičenjima u organizaciji Evropske i Svjetske fudbalske asocijacije.

„Privilegija je i čast biti jedna od FIFA medija oficira na Svjetskom prvenstvu. Ovo je zaista veliko priznanje za moj dosadašnji rad, zbog čega sam zahvalna kolegama u FIFA-i koji su me izabrali ali i svima u Savezu koji su me podržavali. Istovremeno, povjerenje koje sam dobila, donosi i veliku odgovornost, ali to je još jedan izazov kojem se izuzetno radujem”, rekla je Slavica Pecikoza za službenu stranicu Saveza.

Za nju je ovo treće Svjetsko prvenstvo, i malo ko je imao priliku da najveću svjetsku smotru fudbala sagleda iz tri različita ugla, novinarskog, tim pres oficira i sada FIFA medija oficira.

loading...