Politika

Skupština ZDK: Izglasan prekid svih zapošljavanja, imenovanja i drugih aktivnosti Vlade, javnih preduzeća i ustanova ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na današnjoj 16. hitnoj sjednici Skupštine ZDK koju je zakazao novi predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić pored izglašavanja nepovjerenja Vladi koje je predloženo na sjednici, predložen je i zaključak kojim se nalaže Vladi u tehničkoj mandati i svim javnim preduzećima, ustanovama i privrednim subjektima kojima je osnivač Kanton da prekinu sve aktivnosti koje se tiču imenovanja, zapošljavanja i drugih aktivnosti.

Prije izglasavanja nepovjerenja Vladi ZDK, Alija Ogrić, predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini ZDk je predložio i donošenje zaključka kojim se poziva Vlada ZDK da prekine sve aktivnosti iz svog domena rada, a rukovodioce javnih preduzeća, ustanova i privrednih subjekata kojima je osnivač ZDK da obustave sve aktivnosti koje se odnose “na provođenje konkursnih procedura radi prijema u radni odnos, zaključivanja ugovora o djelu i svid drugih srodnih aktivnosti do imenovanja nove Vlade ZDK”, koja će odražavati volju nove skupštinske većine u tom kantonu.

Zaključak je dobio podršku zastupnika, koji su s 20 glasova za, 13 protiv te bez suzdržanih glasova usvojili i zaključak o izglasavanju nepovjerenja Vladi ZDK, čime Vlada ZDK, kojoj je danas izglasano nepovjerenje, podnosi ostavku.

Vrijedi napomenuti da je Vlada ZDK u proteklih 72 sati održala dvije sjednice sa nizom imenovanja, odluka finansijske prirode i drugih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno