Politika

PALA VLADA: Skupština ZDK izglasala nepovjerenje trenutnoj Vladi ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon hitne sjednice Skupštine ZDK koja je održana u ponedjeljak na kojoj je potvrđena nova većina i izabran novi predsjedavajući Skupštine ZDK, danas je zakazana 16. hitna sjednica Skupštine ZDK.

Kako to biva na hitnoj sjednici, dnevni red je predložen na samoj sjednici a jedinu tačku dnevnu tačku dnevnog reda predložio je predsjednik Kluba SDA u Skupštini ZDK Alija Ogrić i to Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi ZDK.

Dnevni  red je usvojen sa 20 glasova za, nakon čega se pristupilo diskusiji.

Zastupnik Alija Ogrić (SDA) je izglasavanje nepovjerenja Vladi ZDK obrazložio da je grupacija zastupnika predvođena SDA skupila novu većinu i da nova većina nije zadovoljna radom premijerke i pojedinih ministara zbog neizvršavanja obaveza donešenih u programima Vlade i zbog njihovog neizvršenja planiranih obaveza prema Skupštini ZDK i građanima kantona.

Premijerka Amra Mehmedić je u pripremljenoj prezentaciji predstavila dosadašnji rad njene Vlade kroz brojke.

U oproštajnom govoru se zahvalila svim saradnicima, da joj je velika čast bila obnašati ovakvu funkciju i da nisu tačni navodi koji se iznose o radu njene Vlade.

Zastupnici bivše i nove većine su u konstruktivnom dijalogu komentarisali rad dosadašnje Vlade i zahvalili se dosadašnjoj Vladi na njenom radu.

Također, na sjednici je usvojen zaključak da se zadužuje Vlada ZDK u tehničkom mandatu i sva Javna preduzeća i Javne ustanove obustave sve svoje aktivnosti do imenovanja nove Vlade ZDK. Zaključak je usvojen sa 20 glasova za.

U Skupštini ZDK nepovjerenje Vladi je izglasano sa 20 glasova zastupnika, dok je 13 zastupnika bilo protiv izglasavanja nepovjerenja Vladi.

Novu većinu u ZDK čine SDA (11), DF (3), SBB (2), NES (1) i nezavisni zastupnici (3).

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno