Sudske klupe

VIDEO: Policajcu Fadilu Jašareviću tri godine i tri mjeseca zatvora za tri krivična djela

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policajcu Fadilu Jašareviću tri godine i tri mjeseca zatvora za tri krivična djela – Sudija Općinskog suda u Zenici Sabrija Agić donio je danas presudu po optužnici protiv Fadila Jašarevića, rođenog 15.07.1970. godine u mjestu Drugavci, općina Zenica, u svojstvu policijskog službenika MUP-a Ze-do kantona, PS Crkvice, te ga osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i tri mjeseca zatvora.

On je bio optužen da je  vremenskom periodu od 06.10. 2014. do 08.12.2014. godine iskoristio službeno ovlaštenje na način da je pribavio sebi i drugima korist, te drugome omogućio pribavljanje imovinske koristi, kao službena osoba nije prijavio krivično djelo za koje je saznao u vršenju svoje dužnosti, te radi ostvarenja koristi poticao i namamljivao drugog na pružanje seksualnih usluga.

U kaznu mu se uračunava mjesec dana kojih je proveo u pritvoru od 18. decembra 2014. do 18. januara 2015. godine. Kazna je nepravosnažna, te je tek treba potvrditi ili poništiti Kantonalni sud u Zenici, kao drugostepeni organ.

Jašarevićev advokat Dževad Kadribašić najavio je žalbu na presudu, dok je tužiteljka Adina Karadža rekla da je tužilaštvo zadovoljno potvrdom navoda iz optužnice, ali da će također konačnu riječ o eventualnoj žalbi na visinu kazne reći nakon što dobije pismeni otpravak presude.

Pojedinačno, Jašarević je za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBiH dobio 18 mjeseci zatvora, za neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca iz člana 345. stav 2. u vazi sa   stavom 1. KZ F BiH – 10 mjeseci, te za krivično djelo navođenje na prostituciju iz člana 210. stav 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa  članom 54. KZ F BiH. 14 mjeseci zatvora.

Pogledajte video izricanja presude uz naznaku da optuženi, što mu zakon dozvoljava, nije dozvolio da ga se snima ili fotografiše u sudnici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno