Biznis

Škrbić u Poljskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pane Škrbić u Poljskoj – POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI BiH I POLJSKE  – DRŽAVNE AGENCIJE ZA PROMOCIJU MENADŽERA – Boraveći u trodnevnoj posjeti Poljskoj, Pane Škrbić, predsjednik Evropskog udruženja BH menadžera i gen. direktor Evropske regionalne agencije Euromanager za promociju menadžera jugoistočne i srednje Evrope iz Zenice/Sarajeva, potpisao je protokol o dugoročnoj saradnji sa Kšištof Pšibilom (Krzysztof Przybyl), predsjednikom državne Agencije za promociju menadžera Poljske iz Varšave – ,,Sada Poljska”.

Prema tom protokolu, G. Pšibil će, zajedno sa saradnicima i poljskim ambasadorom Janušom Jošenjekom (Janusz Jesionek), biti gost na ovogodišnjoj 32. po redu Ceremoniji proglašenja najuspješnjih evropskih menadžera i poslovnih ljudi u regionu u Sarajevu.

– U Varšavi smo potpisali Protokol, a 3. jula u Sarajevu ćemo potpisati i ugovor o poslovnoj saradnji i razmjeni informacija te nominacijama uspješnih menadžera iz Poljske za prestižnu sarajevsku nagradu. Za ovogodišnju nagradu iz Poljske je nominovan jedan od najvećih svjetskih proizvođača traktora – Andrzej Zarajčik (Andrzej Zarajczyk) – vlasnik holdinga POL-MOT i URSUS, kompanije koja više od 70 odsto svoje proizvodnje izvozi u Afriku – kaže Pane Škrbić.

– Ono što je posebno zanimljivo, a što smo saznali u razgovoru sa g. Zarajčikom je, da su on i njegova kompanija, jako zainteresovani za saradnju i investiciona ulaganja na području Balkana, posebno u Bosni i Hercegovini, o čemu će on govoriti i na tradicionalnom međunarodnom biznis forumu, koga svake godine organizujemo kao ključnu prateću manifestaciju Ceremonije uručenja ove najveće evropske menadžerske nagrade u Evropi pod nazivom ,,Regionalna privredna saradnja i razvoj” u čijem fokusu ove godine domaće i ino investicije – ističe Pane Škrbić.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno