Rukomet

Škrbić razgovarao s Mihajlovskim

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PANE ŠKRBIĆ U MAKEDONIJI O SARADNJI SA RK VARDAROM I SEHA LIGI – Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kuba ,,Čelik” iz Zenice u Skoplju sastao sa predsjednikom Upravnog odbora jedne od najvećih evropskih rukometnih liga, Regionlane lige ,,SEHA Gasprom” – Mihajlom Mihajlovskim, koji je i dosadašnji dugogodišnji predsjednik, a sada utecajni počasni predsjednik Rukometnog kluba ,,Vardar” iz Skoplja. 

Razgovaralo se o dugorčnoj saradnji najtrofejnijeg rukometnog kluba u Makedoniji (RK Vardar je osam puta prvak Makedonije, devet puta pobjednik Kupa i dva puta pobjednik SEHA lige) i RK Čelika i Zenica. Vardar, koga je 20 godina kao predsjednik vrlo uspješno vodio Mihajlovski, je i najbolji sportski kolektiv u Makedoniji i u konkurenciji svih ostalih sportova.
– Razgovarali smo o poslovoj i prijateljskoj saradnji dva kluba sa dugom tradicijom (RK Vardara i RK Čelika) , o funkcionisanju i mogućnostima za proširenje regionalne SEHA Gasprom rukometne lige i o iskustvima u odnosima sa sponzorima – izjavio je Pane Škrbić. Mihajlovski je tom prilikom kazao da će ruski privredni gigant ,,Gasprom” , prema dosadašnjim pregovorima, najvjerovatnije nastaviti sa gene-ralnim sponzorstvom ,,SEHA Gasprom lige” i u naredne četiri godine. Na inicijativu Škrbića, Mihajlovski je prihvatio da se na Upravnom odboru Lige razmotri prijedlog da se SEHA liga proširi za još dva člana (sada broji 10 članova), odnosno da BiH particira sa dva umjesto sa jednim članom (sada je iz naše zemlje RK ,,Borac” član SEHA lige, a pored njega tu su još izuzetni klubovi kao što su RK Vardar, Tatran Brešov, RK Zagreb, Veszprem, Meškov i drugi).
– Postoje objektivni problemi kad je riječ o BiH, oko uslova za održava-
nje utakmica SEHA lige, a zbog neodgovarajućih tehničkih uslova dvorana (za sada stroge uslove SEHA lige, odnosno bolje rečeno generalnog sponzora Lige ,,Gasproma” u BiH ispunjavaju jedino ,,Borik” Banja Luka i Gradska Arena Zenica). Naravno, vrlo bitan uslov je i kvalitet ekipa koji mora biti izuzetano veliki i što je uslov svih uslova. Poblem kod proširenja SEHA lige sa 10 na 12 članova je i zbog toga što većina klubova članica Lige učestvuju i u drugim evropskim takmičenjima, pa onda imaju probleme sa obezbjeđenjem termi-nima za takmičnje u SEHA ligi – ističe Mihajlovski.  Inače, prijedlog o proširenju SEHA lige će se naći na ,,stolu” Upravnog odbora SEHA lige, a Mihajlovski će, zajedno sa ruskim biznismenom Sergejom Samconenkom, koji je generalni sponzor i novi predsjedndik RK Vardara, na poziv Škrbića posjetiti BiH i Zenicu. Tada će se razgovarti i o tome da Samconenko, pored RK Vardara, preuzme generalno sponzorstvo i nad RK ,,Čelikom”.
U razgovoru u Skoplju je takođe istaknuto da Generalni sponozor SEHA lige ,,Gasprom” insistira da jedanaesti član SEHA lige bude RK Bešiktaš iz Turske, čime bi se na neki način stvorili uslovi za još jednog (dvanestog člana), odnosno predstavnika BiH. Valja istaći da i Srbija, Hrvatska i Makeodnija već imaju po dva člana SEHA lige. Još jedna novina koja je u fazi razmatranja od strane Upravnog odbora je mogućnost da ubuduće dva poslednjeplasirana kluba na kraju prvenstvene sezone napuste SEHA ligu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno