Rukomet

Pobjeda Čelik Juniora u Vitezu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras je u sportskoj dvorani Vitez odigran prijateljski susret između domaćina, rukometnog kluba “Vitez”, te seniora zeničke škole rukometa “Čelik Junior”.

RK “Vitez” i ŠR “Čelik Junior” su ove godine odigrali čak tri prijateljska susreta, a u sva tri Zeničani su bili ubjedljivi, te slavili pobjedu. Tako je bilo i večeras u Vitezu, a gdje je ekipa Čelik Juniora, poslije ubjedljive pobjede nad bugojanskom Iskrom protekle sedmice, savladala domaćina, RK “Vitez” sa osam golova prednosti.

Rezultat na kraju susreta glasio je 31:23 (p.v. 15:11) za Zeničane.

Ekipa škole rukometa “Čelik Junior” će u danima koji slijede raditi još više kako bi takmičenje u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine dočekali potpuno spremni. Također, do početka lige je planirano odigravanje po dva susreta u toku jedne sedmice. Sigurno je da će stručni štab imati mnogo posla prilikom odabira najboljih 16 igrača za ligaške utakmice budući da raspolažu velikim brojem talentovanih rukometaša.

Važno je napomenuti kako seniorski tim škole rukometa “Čelik Junior” čine isključivo Zeničani, a što je jedan od najvažnijih ciljeva ove rukometne institucije – Stvaranje vlastitog igračkog kadra, a koji će za svoj grad i ime svog kluba ostaviti srce na terenu. Takvi su upravo ovi momci, a što je naravno prepoznala i zenička publika, za koju se svi nadaju da će i u drugoj sezoni Prve lige BiH biti najveća podrška ovim mladim momcima, a koji jurišaju na prvo mjesto. Još jedna napomena, seniori Čelik Juniora zahvaljujući izuzetnoj podršci sa tribina u protekloj polusezoni su zabilježili sve domaće pobjede.

Ovo je dokaz da su građani Zenice prepoznali klub koji je 100% ZENIČKI i igra 100% ZA ZENICU.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno