Rukomet

Pobjeda RK Čelik na Ilidži

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK ČELIK STARTOVAO POBJEDOM Igman (Ilidža) –Čelik 32: 36 (15:17)  U prvom kolu nove prvenstvene sezone u Premijer rukometnoj ligi BiH rukometaši Čelika su u gostima pobijedili ,,Igman” na Ilidži – 36:32 (poluvrijeme 17:15) za Čelik. Iskusnija i bolja ekipa rukometašiaiz Zenice je vodila tokom čitavih 60 minuta i pobjeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje a Igman nije ni jednog trenutka nije poveo. Početkom drugog poluvremena rezultat je bio i devet golova razlike za Čelik, ali je na kraju nakon nekoliko grešaka gostujućih igrača rezultat smanjen na svega četiri gola razlike.

– Još uvijek se osjeća da nismo u potpunosi uigrani. Kako prvenstvo bude odmicalo porasti će i naša forma. Ipak, zadovoljan sam sa pobjedom i tri boda u gostima – kaže Senad Skopljak, trener ,,Čelika”. Kod Čelika golman Riad Polić je imao 15 odbrana, a Enes Sirčo pet. Golgeter tima i ovoga puta je bio kapten ,,Čelika” Davor Kadić, sa 11 golova (5 iz penala), a slijede Aldin Begagaić i Edin Bajramović sa po 9 golova. Trener Skopljak je vršio česte rotacije igrača, a još su igrali Eduard Martić (3 gola), Semir Memić (1), Milan Duvnjak (1), Eldar Mehić(1), Evin Begović, Bakir Buljugija (1), Nermin Mujanović i Derviš Brdahić.
Novajlija u ligi, mlada ekipa Igmana, predvođena odličim Jusom Sadikovićem (8 golova) i Harisom Braćkovićem (6 golova) u premijernom predstavljanju pred svojom publikom pokazala se kao solidna ekipa i rijetko ko će iz dvorane u Ilidži odnijeti bodove. U narednom kolu Čelik ponovo gostuje, protiv velikog rivala RK Vogošća u Vogošći.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno