Zločini

Skandalozno: lažne humanitarke koriste Tarikov nestanak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potraga za 37-godišnjim Zeničaninom Tarikom Mezetovićem nastavljena je i dvadeset dana od nestanka nizvodno od najvjerovatnijeg mjesta nestanka, obale rijeke Bosne. U potragu je uključeno više timova za spašavanje pod vodom i na vodi pri Civilnoj zaštiti Zeničko – dobojskog kantona, povremeno i pripadnici MUP-a, ali i prijatelji porodice.

 Kao i u većini slučajeva, i ovaj nesretni slučaj i neizvjesnost Tarikove supruge i prošle godine rođenog djeteta prevaranti pokušavaju na najgrozniji način da iskoriste i zloupotrebe. Prema informacijama nekoliko Zeničana, dvije ženske osobe, mlađa i starija, predstavljaju se kao Tarikove rodice i prijateljice porodice, iznoseći lažne podatke o Tariku.

– Predstavile su se kao familija, te navele da Tarik ima troje djece (neistinit podatak), te da su djeca i majka sada u teškoj finansijskoj situaciji. Imale su iskopirane novinske članke i djelovale samouvjereno i ubjedljivo, rekli su nam mještani iz prigradskih naselja, koja su lažne “humanitarke” posjetile. Slučaj je Tarikova supruga prijavljen policiji, a svi oni kojima se obrati bilo ko u ime porodice Mezetović zamoljeni su da hitno nazovu 122 ili najbližu policijsku stanicu.

– Tarik je bio u tamnoj odjeći, čime je otežano samo uočavanje, ali ja još jednom molim ljude koji žive blizu Bosne nizvodno od centra Zenice, kao i ribare koji silaze do obale da razgledaju i ako uoče bilo šta pozovu policiju, rekla nam je Tarikova supruga Nejra. Sve ukazuje na to da se Tarik prilikom ulaska u auto okliznuo i pao u korito rijeke Bosne u noći između 30. i 31. januara, nakon što je sa društvom bio u jednom od objekata na Ušću, mjestu gdje se Babina rijeka ulijeva u Bosnu. Te noći vodostaj je bio iznimno visok, a voda je dosezala skoro do vrha korita, uz čiju ivicu su bila parkirana vozila, uključujući i Tarikovo. Njegovi prijatelji izašli su iz objekta sat kasnije, a u vrijeme njegovog izlaska niko nije ni mogao čuti zapomaganje. Njegovi prijatelji su pri izlasku iz objekta, sat i po kasnije, ispred objekta vidjeli Tarikov automobil sa otvorenim vozačevim vratima, koja su bila okrenuta prema Bosni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno