Rukomet

Sjajna pobjeda Čelika u Cazinu

Sjajna pobjeda Čelika u Cazinu
Sjajna pobjeda Čelika u Cazinu

Sjajna pobjeda Čelika u Cazinu- Utakmica igrana u dvorani Sportskog cetra u Cazinu pred oko 500 gledalaca:

RK Krajina – RK Čelik 30:33 (13:17). Sudije Zoran Raca i Miroslav Rakar (oba Banja Luka). Sedmerci: za RK Karjinu 10 (6), a za RK Čelik 6(6). Isključenja: Krajina 2 minuta, a Čelik čak 14 minuta!

RK ČELIK: Samir Lilić (odbranio 3 penala), Jasmin Omerović, Adnan Begagić, Hamza Hadžić (2), Amar Kobilica, Enes Sirčo (12 odbrana, plus odranio jedan penal i postogao jedan gol u posljednjoj sekundi utaknice), Edvin Begović (2), Ranko Božić (4), Ajdin Tufekčić, Aldin Begagić 8 (6 golova iz penala), Almir Balaš (1), Nikola Grahovac (2), Enes Skopljak (5) i Marko Pandžić (8). Trener: Bojan Crnomarković.
Sjajna igra novog Čelika i odlična pobjeda na startu prvenstvene sezone protiv favorizovanog domaćine RK Krajine u Cazinu: pobjeda Čelika 33:30 (17:14).

RK Krajina se grčevito borila svih 60 minuta, dobro parirala raspoloženom Čeliku, ali ništa više tokom utakmkce nisu postigli od probližavanja Čeliku na jedan gol razlike. A Čelik je vodio i po 6 golova razlike. Igrači Čelika su striktno izršavali upute sa klupa novog Šefa stručog štaba Bojana Crnomarkovića, a si koji su ulazili u igru odlično su odradili svoj posao. Kuriozitet je da je golman Čelika Samir Lilić ušao samo tri puta u igru da bi branio penale i sva tri puta je odbanio udarce sa sedam metara! Drugi kuriozitet vezan je takodje za golma-na – Enesa Sirču koji je praktično nakon što je odbranio udarac napadača Krajine uočivši daq je gol domaćina prazan praktično sa posljednjim zviždu-kom za kraj utakmice postigao posljednji tridesetreći gol za Čelik.

Sve u svemu: odlična, borbena, prava pvenstvena utakmica koja je ohrabrila tim Čelika pred debi utakmicu naredne subote u Zenici protiv jake ekipe RK Vogošća.
– Čestitam igračima i Stučnom štabu Čelika na borbenosti i požrtvovano-

sti i sjajnoj i važnoj pobjedi u gostima! I pored činjenice da nemamo adekva-tnu podršku Gradske uprave RK Čelik je ponovo ,,onaj stari”, sa novom, mla-dom i poletnom ekipu, novim stručnim štabom, sa ekipom koja ulaže maksi-mum u borbi za svoj grad – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Igrači i Uprava Čelika pozivaju sve ljubitelje sporta na subotnji derbi (17. septembra) u Gradskoj areni na utakmicu sa starim rivalom RK Vogošćom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem