Rukomet

Press u RK Čelik pred derbi sa Vogošćom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u RK Čelik pred derbi sa Vogošćom – U prostorijama RK Čelik održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Povod za press utakmica 2.kola Premijer lige BiH, sezona 2016/2017 i derbi utakmica sa starim rivalom Vogošćom, osvrt na 1.kolo prvenstva, te obavijest da je igrač Ranko Božić pozvan u reprezentaciju U21.

Prisutnim su se obratili Bojan Crnomarković, šef stručnog štaba Čelika, te igrači Enes Sirčo i Ranko Božić. Moderator na pressu bio je Sanel Hasanović.

Osvrt na meč u prošlom kolu i pobjedu u Cazinu nad Krajinom dao je trener Crnomarković. Ističe da je zadovoljan rezultatom, odnosom prema igri, te poštivanjem dogovora prije utakmice. U vezi narednog protivnika Vogošće, trener Crnomarković kaže da je Vogošća dobra ekipa i da je favorit u subotnjem susretu u Areni Zenica.
-Nakon što su igrali neriješeno kod kuće sa Zrinjskim, ekipa Vogošće će doći u Zenicu da se vadi za taj kiks. Međutim, ako mi budemo pravi nema nepobjedivih ekipa i možemo i do pobjede u ovom derbiju. U tim se vraća Milan Duvnjak, koji nije igrao u Cazinu, lakšu povredu ima kapiten Aldin Begagić i nadamo se da će biti spreman za Vogošću, zaključuje trener Crnomarković.

Golman Enes Sirčo, koji je bio jedan od boljih pojedinaca u Cazinu ističe dobro atmosferu u ekipi i da se maksimalno spremaju za duel sa Vogošćom. Respektuju ekipu Vogošće, ali ih se, kako reče, ne boje i nada se pobjedi u subotnjoj utakmici. Poziva navijače, a naročito ljubitelje rukometa da ih podrže u subotnjem
derbiju protiv jake ekipe Vogošće.

Mladi reprezentativac Čelika, Ranko Božić, koji je nedavno dobio poziv u selekciju U21, kaže da u dobrom raspoloženju dočekuju Vogošću. Ističe psihološku prednost svoje ekipe nakon pobjede u 1.kolu i nada se pobjedi u derbiju. Zahvaljuje selektoru na pozivu, ali i RK Čelik koji mu je omogućio dobre uslove za rad i
napredovanje do nacionalnog dresa.

Derbi utakmica između Čelika i Vogošće igra se u subotu 17.09.2016.godine u Areni Zenica sa početkom u 18 sati.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno