Ostali sportovi

Sjajan nastup Elvedine Muzaferije

Elvedina Muzaferija - foto Haris Begić
Elvedina Muzaferija - foto Haris Begić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sjajan nastup Elvedine Muzaferije – Danas su na sniježnim terenima u okolini Lillehammera u okviru Olimpijskih igara mladih svoj nastup imala tri takmičara iz Bosne i Hercegovine, saopćio je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Elvedina Muzaferija, članica zeničkog kluba ZE-2010,  nakon što je jučer ostvarila 25. poziciju u superveleslalomu, danas je u disciplini alpska kombinacija, gdje su vožene po jedna utrka u superveleslalomu i slalomu, zabilježila izvrsno 16. mjesto od 42 takmičarke koliko ih se pojavilo na startu.

Uprkos grešci koju je načinila prilikom jednog skoka u vožnji superveleslaloma što ju je primoralo da koči kako bi se vratila na stazu, Elvedina je smogla snage i znanja da u slalomskoj utrci znatno poboljša svoj rezultat, te ostvari jedan od najboljih plasmana u historiji za Bosnu i Hercegovinu na olimpijskim takmičenjima u zimskim sportovima.

Naša skijašica je nakon superveleslaloma zauzimala 22. mjesto sa vremenom 1:18:45 i zaostajala je 5:01 sekundu za tada vodećom Švicarkinjom Melanie Meillard.

Skijašku utrku je Elvedina završila na 13. mjestu sa vremenom 45:08 sekundi, što je u konačnici bilo dovoljno za 16. mjesto u disciplini alpska kombinacija. Inače na pobjedničkom postolju svoje mjesto su našle dvije Švicarkinje, Aline Danioth (zlato) i Melanie Meillard (srebro), te Njemica Katrin Hirtl-Stanggassinger (bronca).

Sa nestrpljenjem očekujemo nastup naše skijaške nade u disciplini slalom, koja je na rasporedu u četvrtak, 18.februara, nadajući se da će se Elvedinino ime naći među prvih 10 takmičarki na kraju utrke što bi ujedno predstavljalo fantastičan uspijeh za skijaški sport u BiH.
Pored Muzaferije, danas su svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama mladih ostvarili i biatlonci Boris Škipina i Teodora Đukić.

Boris je u disciplini sprint na dionici od 7,5 km završio na 47. mjestu, dok je Teodora u istoj disciplini, ali na dionici dugoj šest km zabilježila 48. poziciju. Upravo njih dvoje će se i sutra, u ponedjeljak, pojaviti na borilištima Igara i to na dionici od 10 km – Škipina i 7,5 km – Đukić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno