Ostali sportovi

Novi lični rekord Mesuda Pezera

Novi lični rekord Mesuda Pezera
Novi lični rekord Mesuda Pezera
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi lični rekord Mesuda Pezera- Najbolji mladi bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer nastavlja nizati dobre rezultate, te se nakon odličnih nastupa u Švedskoj i Estoniji danas opet vratio u Švedsku gdje je postavio novi lični rekord.

Nije uspio biti prvi, ali je imao hitac 19.93 m koji je kraći za samo 6 milimetara od njegovog najboljeg rezultata na otvorenom, a bolji je za 23 centimetra od, do danas, njegovog najboljeg dvoranskog rezultata.

Ovim rezultatom Mesud Pezer je potvrdio normu za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu, koja iznosi 19,75 m, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

U prvoj seriji Mesud Pezer je popravio svoj najbolji lični rezultat koji je postavio u estonskom Tartu, a u drugom pokušaju baca kuglu 19,93 metra, što mu na kraju osigurava drugu poziciju. Imao je ispravan hitac još u trećem pokušaju, a u naredna tri pokušaja je pravio prestupe.

Na prvom mjestu je bio Kanađanin Tim Nedow koji je bacio kuglu 20,56 m.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno