Ostali sportovi

Amelu Tuki priznanje Ponos nacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amelu Tuki priznanje Ponos nacije – U Zavidovićima je u prepunoj sali Doma kulture, održana manifestacija “Izbor sportiste općine Zavidovići 2015”. Zerina Mustić, mlada kajakašica iz Zavidovića, proglašena je za sportistu godine. Na samom početku prisutnima se obratio Suad Omerašević, načelnik općine Zavidovići, izrazivši zadovoljstvo što je ova manifestacije, nakon pauze ponovo nastavljena.

– Posebno mi je zadovoljstvo da smo još jednom napunili prostorije Centra za kulturu.  Za ovaj sportski potez čestitke Sportskom savezu općine Zavidovići  i radiju 1503 Zavidovići. Želim čestitati svima vama, a posebno nagrađenim sportistima, sportskim radnicima i ostalima, čiji je rad prepoznat u prethodnoj godini – istakao je Omerašević.

Posebnu čestitku uputio je i večerašnjem gostu, Amelu Tuki.

– Prilika je ovo da ja, u ime svih vas, čestitam našem Amelu Tuki za postignute rezultate u prethodnom periodu, i nadam se da će u tekućoj godini nastaviti sa uspjesima – dodao je Omerašević.

7e2141cc6e5f7509d3ba01297673c7d42507a6c3e68954beb65a9011774dd161Između ostalih kategorija, bilo je i onih koje večeras nisu bile klasične. Priznanje “Ponos nacije” uručeno je Amelu Tuki.

– Podržavam ovu manifestaciju, pogotovo mlade nade, jer im ovo može poslužiti kao motivacija. Zahvaljujem se gradu što me je pozvao, bila mi je čast da večeras prisustvujem ovoj manifestaciji.  Hvala  na ovom predivnom priznanju koje će me podsjećati na Zavidoviće- izjavio je Tuka.

Elvir Starčević, jedan od organizatora  manifestacije rekao je kako su imali težak zadatak tokom izbora najboljih.

– Drago mi je što je Amel Tuka večeras bio s nama i podržao ovu manifestaciju.  Bez obzira što smo uvijek bili rukometni grad evo imamo i odbojkaše, kajakaše, nogometaše. Ono što mi je bitno jeste da su se Zavidovićani zaželjeli ovakvih promocija, i pokazali su to večeras, jer je Dom kulture bio prepun – poručio je Starčević.

Organizatori večerašnje manifestacije bili su Radio 1503 Zavidovići u saradnji sa Sportskim savezom općine Zavidovići. (Zdici.info)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno