Info

Sirijskim izbjeglicama 125 tona mesa

Sirijskim izbjeglicama 125 tona mesa
Sirijskim izbjeglicama 125 tona mesa
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sirijskim izbjeglicama 125 tona mesa- Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ doniralo je 125 tona kurbanskog mesa za sirijske izbjeglice koje su utočište našle na području Republike Turske. Riječ je o 7.500 kurbana iz Australije koje je HO „Merhamet“ MDD, u saradnji sa „Merhametom“ Australije, obezbijedio tokom ovogodišnje akcije „Kurban“.

Kurbansko meso iz Australije brodom je transportovano u pet kontejnera do luke u turskom gradu Mersin, odakle je dopremljeno na pet lokacija u kojima se nalaze izbjeglički kampove u kojima borave sirijske izbjeglice: dva kontejnera u grad Hatay (Hatay Yayladag), te po jedan u gradove Kilis, Gaziantep i Šanliurfa.

Dopremanju kurbanskog mesa za sirijske izbjeglice u Turskoj prisustvovao je generalni sekretar HO „Merhamet“ MDD Sidik Aždahić, a ova velika „Merhametova“ akcija u toj zemlji provedena je uz pomoć AFAD-a i „Crvenog polumjeseca“ Turske, koji su „Merhametovi“ dugogodišnji partneri.

Izuzetnu podršku i nesebičnu pomoć „Merhametovoj“ akciji pružio je i ambasador Bosne i Hercegovine u Turskoj Damir Džanko.
Inače, „Merhamet“ od 2015. godine pomaže sirijske izbjeglice koji su utočište našli u izbjegličkim kampovima u Turskoj. „Merhamet“ je, podsjetimo, 2014. godine, u sličnoj akciji, sirijskim izbjeglicama u Turskoj donirao 121 tonu kurbanskog mesa. Godinu ranije „Merhamet“ je, u zajedničkoj akciji sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini, sirijskim izbjeglicama smještenim u kampovima u Šanliurfi i Viranšehiru donirao 14 kontejnera sa 280 mašina za pranje rublja i jedan kontejner sa sudoperama.

– Ove vrijedne donacije „Merhamet“ je obezbijedio zahvaljujući solidarnosti građana Bosne i Hercegovine koji su, po ko zna koji put, ukazali povjerenje ovoj hukanitarnoj organizaciji te donirali kurbane za izbjeglice iz Sirije. Ovim putem im se još jednom zahvaljujemo – izjavio je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno