Sudske klupe

SIPA pretresa teretanu i radno mjesto vijećnice Gradskog vijeća Aide Halać

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je potvrđeno iz policijskih izvora, zaposlenica Kantonalne bolnice Zenica, čiji radni prostor u KBZ je predmet pretresa jutros od strane pripadnika SIPA-e i lokalnih policijskih snaga, je Aida Halać.

Ona je vijećnica u Gradskom vijeću i vlasnica fitnes centra u Crkvicama, koji je također predmet pretresa.

Nije poznato da li je Halać uhapšena ili se samo pretresaju njeni radni i životni prostori, ali evidentno je da je danas prijepodne nema u radnom Predsjedništvu Gradskog vijeća, gdje je trebala biti danas prijepodne.

O tome svjedoči i prijenos sjednice GV Zenica, koja je u toku.

Kakva je njena veza sa cijelom operacijom i pretresima, nije poznato.

U toku je realizacija akcije „Black Tie 2“. Aktivnosti lišenja slobode i pretresa, vrše se na više desetina lokacija, na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba. Među lišenima slobode su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija.

Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična djela.

U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol.

Sa postupajućim tužiocem Tužilaštva Bosne i Hercegovine, akciju provode Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA, Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, uz podršku Uprave policije MUP-a ZDK i Uprave policije MUP-a HNK.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno