Zločini

SIPA poduzima radnje zbog prijetnji IDIL-a zemljama Balkana

SIPA poduzima radnje zbog prijetnji IDIL-a zemljama Balkana
SIPA poduzima radnje zbog prijetnji IDIL-a zemljama Balkana

SIPA poduzima radnje zbog prijetnji IDIL-a zemljama Balkana – Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti u povodu najnovijih prijetnji terorističke organizacije IDIL, objavljenih u IDIL-ovom magazinu Rumiyah za Balkan.

Iz SIPA-e su nam kazali da su upoznati o prijetnjama koje se objavljuju u magazinu Rumiyah, o čemu je obaviješteno Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, pod čijim nadzorom SIPA poduzima određene mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

“Budući da je riječ o predmetima koji su još uvijek u radu, SIPA nije nadležna da daje više informacija o tome te se za više informacija možete obratiti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine”, rekli su iz SIPA-e za Klix.ba.

Na pitanje o saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, iz SIPA-e Ističu da s OSA-om, kao i s ostalim policijskim agencijama, imaju veoma dobru saradnju.

Podsjećamo, u otvorenoj prijetnji zemljama Balkana objavljenoj u magazinu Rumiyah, IDIL naglašava da nisu zaboravili ratna stradanja muslimana te su prijetnje usmjerene na Srbe i Hrvate. Podsjećaju na terorističke napade širom svijeta, naglašavajući da bi to trebalo da bude opomena.

Iskazuju otvorenu prijetnju svim zemljama Balkana, poručujući da se “vraćaju” te da su do sada bili preokupirani na nekim drugim područjima.

klix.ba

 
loading...