Politika

Sinanović odgovorio Kasumoviću: Nisam dozvolio da budem igračka, tražio je i prijetio mojom smjenom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je gradonačelnik Zenice i predsjednik BHI-KF Fuad Kasumović u svom istupu prozvao resornog ministra policije ZDK Benjamina Sinanovića (LINK), ministar Sinanović je ekspresno odgovorio na optužbe Kasumovića.

“Ovo nije moj prvi sukob sa Kasumović Fuadom u ovih osam mjeseci rada kantonalne Vlade. Još prije nekoliko mjeseci na sjednici koordinacionog tijela svih predsjednika stranaka koalicionih partnera, gdje smo prisustvovali i mi članovi Vlade tražio je i prijetio mojom smjenom. Naravno razlog tome je što nisam dozvolio da budem igračka u njegovim niti bilo čijim rukama s kojom će neko upravljati iz sjene, niti ću to dozvoliti ikada, sve ostalo su izmišljotine i laži kako bi me diskreditirao. Nikada neću postupati mimo zakona i utvrđenih zakonskih procedura niti ću to tražiti od svojih saradnika, ne zato što se bojim već zato što mi to savjest ne dozvoljava. Upravo se on nalazi zajedno sa svojim saradnicima na optuženičkim klupama optužen za ozbiljan kriminal i sudnica im mala, jedva svi stanu.” naglasio je Benjamin Sinanović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno