Politika

Kasumović protiv Sinanovića: “Hrabri” ministre vi ni u mjesnoj zajednici ne biste mogli vršiti neku funkciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je ministar policije Benjamin Sinanović povukao s dnevnog reda današnje sjednice Vlade Zeničko-dobojskog kantona odluku o imenovanju novog policijskog komesara tog kantona, gradonačelnik Zenice i predsjednik BHI-KF Fuad Kasumović se u svojoj objavi “obrušio” na ministra Sinanovića.

Objavu prenosimo bez intervencija:

Tragom medijskog istupa “HRABROG” ministra unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Benjamina Sinanovića (SDP) koji je, između ostalog, poručio kako “Novog komesara MUP-a ZDK neće izabrati Fuad Kasumović”, dužan sam poručiti sljedeće…

Prije svega, “HRABRI” ministre, Vi ni u mjesnoj zajednici ne biste mogli vršiti neku funkciju jer ste očigledno nesposoban i neuk kadar. Podsjećam vas da ste bili u mome uredu, zajedno sa premijerkom Amrom Mehmedić, kada smo razgovarali da kriminalni MUP vratimo u okvire normalnog funkcioniranja i u službu građana. Tada smo govorili da se podhitno mora smijeniti tadašnji komesar #Rusmir Šišić, te smo govorili da ćemo očistiti kriminalni MUP. Međutim, tom prilikom ste mi rekli da to ne smijete uraditi jer će vas Ramo Isak provozati u gepeku, zbog čega sam tada, izrevoltiran jer nemate hrabrosti, psovao i rekao j… te onaj ko te postavio na to mjesto.

Također, radite dugo u policiji pa bi trebalo da znate kako policijskog komesara ne postavlja gradonačelnik nego da postoji Nezavisni odbor koji provodi konkursnu proceduru, upućuje prijedlog ministru za imenovanje komesara i to prvorangiranog i drugorangiranog, a koji potom prijedlog upućuje Vladi ZDK koja donosi konačnu odluku. Ono za što danas niste imali HRABROSTI.

To što je Nermina Nikšića ucijenio Ramo Isak da zadržite kriminalni MUP, a što vi pokušavate sada opravdati kojekakvim budalaštinama, to možete tako pričati u svome selu iz kojeg dolazite. “HRABRI” ministre, sram te bilo, ne smiješ imenovati policijskog komesara, čovjeka sa impozantnom biografijom i dugogodišnjim radnim iskustvom u policiji. Takve ljude koje je postavio SDP, baš poput tebe, treba vam biti na sramotu.

I na kraju, a što je još jedna potvrda koliko si #HRABAR. Naime, slagao si javnost da si imao izdvojeno mišljenje prilikom Odluke o smjeni policijskog komesara Rusmira Šišića. To je čista laž! Ova Odluka donesena je jednoglasno, što najbolje govori o tvojoj HRABROSTI koje ti, očigledno je, itekako nedostaje.” objavio je Kasumović na svom Facebook profilu.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno