Ostali sportovi

Sigurna pobjeda zeničkih „Neimara“ u futsal Kupu Federacije BiH u Velikoj Kladuši

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U završnici futsal Kupa FBiH, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili na gostovanju u Velikoj Kladuši kod ekipe „Mujo Hrnjica“ u gradskoj sportskoj dvorani pred oko 250 gledalaca.

Sigurnu i ubjedljivu  pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa MNK „Neimari“.

Rezultat: MNK „Muji Hrnjica“ – MNK „Neimari“ 1:4 (0:3);

Strijelci za „Neimare“ bili su Amir Baručija u 12′, Emin Husejnović u 14′, Amar Šišić u 16′ i kapiten Nermin Pašalić u 34′. Jedini gol za domaće postigao je Edin Alibegić u 27′.

Sastav ekipe Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Sulejman Salkić, Nermin Pašalić (cap), Amir Baručija, Amar Šišić, Faik Selman, Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Samir Spahić, Emin Husejnović. (Trener Mirko Čampara, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Večeras je u Velikoj Kladuši odigrana Kup utakmica u futsalu između domaće ekipe MNK „Mujo Hrnjica“, člana Prve futsal lige FBiH, grupa 4, i zeničkog futsal prvoligaša, MNK „Neimari“.

Ubjedljivu i zasluženu pobjedu u ovoj Kup utakmici i plasman u završnicu Kupa BiH ostvarila je ekipa MNK „Neimari“.

U prvom poluvremenu „Neimari“ postižu tri gola za zasluženo vođstvo od 0:3, što je i rezultat prvog poluvremena. Strijelci za Zeničane bili su Amir Baručija u 12′, Emin Husejnović u 14′ i Amar Šišić u 16′.

Domaći su smanjili na 1:3 u 27′ preko Edina Alibegića, a pobjedu „Neimara“ ovjerio je kapiten Nermin Pašalić u 34′ za konačan rezultat od 1:4 za „Neimare“.

O samoj utakmici nešto više su nam saopštili iz MNK „Neimari“:

– Večeras smo svjedočili futsal spektaklu u Velikoj Kladuši i odmah na početku ovog izvještaja se želimo zahvaliti kolektivu MNK “Mujo Hrnjica” na odlično organiziranoj utakmici i domaćinstvu koje su nam pružili. Sve je bilo na zavidnom nivou, a posebno ističemo fer i korektno navijanje domaće publike.

Također, posebno se zahvaljujemo našim vjernim navijačima koji su nas pratili u daleku Kladušu, njih 5-6 je danas stiglo, momci hvala vam mnogo.

Na samom početku primjetan je bio veliki respekt prema našoj ekipi i prvih nekoliko minuta je prošlo u međusobnom ispitivanju i opreznoj igri obe ekipe.

Naši momci, iako vidno izmoreni od puta, i izmjenjenom sastavu u odnosu na prethodne utakmice, te nedostatku nekoliko vrlo bitnih igrača prvo poluvrijeme su završili sa tri pogotka u protivničkoj mreži.

Drugo poluvrijeme domaća ekipa je krenula sa željom da nadoknade zaostatak iz prvog poluvremena te uspjevaju postići jedan pogodak. Uspjeli smo da ublažimo pritisak pogotkom iz uigrane akcije i posjedom lopte, što smo i uspjeli. Naši momci su večeras tokom cijele utakmice odigrali odličnu odbranu.

Ovom pobjedom smo ostvarili plasman među 16 najboljih ekipa u državi i u narednom kolu Kupa BiH očekujemo protivnika  iz Premier lige -, kazali su nam iz MNK „Neimari“.

U završnici futsal Kupa Federacije BiH sastali su se:

Velika Kladuša: MNK „Mujo Hrnjica“ – MNK „Neimari“ 1:4

Sarajevo: FKA Centar – MNK Lukavac 5:6

Livno: MNK Čulin Mlin – HFC Zrinjski 8:8 (penalima 1:0);

Cazin: MNK Buba Mara – MNK DiaBiH (-)

Pobjednici su ostvarili plasman u završnicu futsal Kupa Bosne i Hercegovine među 16 ekipa u BiH..

E.Imamović

Foto MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno