Ostali sportovi

ZENICA: Aktuelnosti i najava sportskih događaja ovog vikenda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najavljujemo sportske događaje za vikend 04 i 05.12.2021.godine. Donosimo raspored i satnice sportskih događaja do kojih smo došli.

DRUGA LIGA FBiH U NOGOMETU, GRUPA CENTAR

U ovoj ligi nastupa bivši Premijerligaš, NK Čelik. U ovoj ligi je u toku zimska pauza, koja će trajati do 05.marta 2022.godine.

Prije nekoliko dana registrovane su dvije prekinute utakmice, NK Čelik – NK Bosna Visoko 0:3* (par forfe) iz 14.kola i NK Krivaja – FK Famos 0:3* (par forfe) iz 15.kola.

Kao što je ranije objavljeno utakmica NK Čelik – NK Bosna je prekinuta u 60.minuti na „A“ stadionu Kamberovića polja u Zenici pri rezultatu 1:0 za Čelik i nakon dosuđenog diskutabilnog penala za NK Bosna, te nakon toga ulazak nekoliko gledalaca u teren.

Na kraju jesenjeg dijela sezone zenički Čelik ima osam pobjeda, pet remija i dva poraza, 29 bodova, gol razlika 33:9, četvrto mjesto na tabeli (prije odluke disciplinske komisije).

Inače, prvo mjesto u jesenjem dijelu prvenstva sa 39 bodova osvojila je ekipa NK Stupčanica iz Olova, koja je nanijela poraz Čeliku u prvom kolu u Zenici. Na drugom mjestu je visočka Bosna sa 35 bodova.

Na začelju tabele su FK Jahorina iz Prače i brezanski Rudar sa po tri boda.

Dana 02.12.2021.godine na adresu nogometnog kluba Čelik stigla je odluka NS ZDK- disciplinskog sudije od 29.11.2021. godine (zbog propusta u organizaciji utakmice sa NK Bosna Visoko), kojom se Čelik kažnjava: Novčanom kaznom od 2.000,00KM, zabranom igranja pred gledaocima tri (3) prvenstvene domaće utakmice i oduzimanjem tri (3) boda u takmičarskoj sezoni 2021/22.

Iz NK Čelik su najavili  da će uložiti žalbu na predmetnu odluku i da će nastaviti  hrabro i iskreno da se bore za transparentan rad i jednak tretman svih klubova.

 

PRVA LIGA FBiH U RUKOMETU, GRUPA SJEVER

RK Čelik i ŠR Čelik Junior nastupaju u ovoj ligi. U narednom, 12.kolu, RK Čelik je domaćin ekipi RK „Sloboda 2“ iz Tuzle u derbiju kola. Ova utakmica je na rasporedu u subotu, 04.12. od 20 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Drugi zenički prvoligaš, ŠR Čelik Junior, gostuje u Kaknju, a utakmica je na rasporedu ove nedjelje, 05.12. od 16 sati.

Nakon 11.kola RK Čelik je na prvom mjestu sa 19 bodova, bilans Čelika je devet pobjeda, jedan remi  i jedan poraz. ŠR Čelik Junior je trenutno četvrto mjesto na tabeli sa bilansom od sedam pobjeda i tri poraza, 14 bodova (jedna utakmica manje).

ODBOJKA

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 8.kola u odbojkaškim ligama FBiH i sve zeničke ekipe gostuju.

Tri zeničke odbojkaške ekipe će igrati svoje utakmice u tri različite lige. To su ekipe ŽOK Željezara, OK Čelik-R i OK Block Out.

U 8. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći (04./05.12.2021.).

OK “Delminium” Tomislavgrad – ŽOK “Željezara” Zenica, subota, 04.12. u 14 h, OŠ „Ivan Mažuranić“;

OK “Srebrenik” Srebrenik – OK “Čelik-R” Zenica, nedjelja, 05.12. u 16 h, GSD Srebrenik;

OK “Ilidža” Ilidža – OK “Blok Out” Zenica, subota, 04.12. u 18 h, KŠC „Sabit Hadžić“;

KOŠARKA MUŠKI

U prvenstvu KSBiH nastupa OKK Čelik. Nakon 15.-dnevne pauze u prvenstvu zbog utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Indoneziji, Japanu i Filipinima 2023. godine, nastavlja se Prvenstvo BiH i to sedmim kolom.

U sljedećem 7. kolu OKK Čelik je domaćin ekipi KK Leotar iz Trebinja. Utakmica je na rasporedu ove subote, 04.12. od 17 sati u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Inače, u ovoj pauzi košarkaška reprezentacija BiH odigrala je dvije utakmice iz kvalifikacija i ostvarila dvije pobjede i to protiv Češke Republike 26. novembra 2021.godine u Sarajevu (97:90), te protiv Bugarske u gostima, 29.11. (75:85).

KOŠARKA ŽENE

U prvenstvu KSBiH nastupa KŽK Čelik. U vikendu pred nama je šesto kolo Prvenstva.

U narednom 6.kolu košarkašice Čelika gostuju ekipi ŽKK Feniks iz Banja Luke. Utakmica je na rasporedu ove subote od 20 sati u SD „Obilićevo“ u Banjoj Luci.

Nakon pet kola košarkašice Čelika su na omjeru od četiri pobjede i jedan poraz, a isti omjer pobjeda i poraza (4/1) imaju i ekipe RMU Banovići i Play Off. Banjalučki Feniks ima dvije pobjede i tri poraza.

SJEDEĆA ODBOJKA

Ovog vikenda, 04./05.12.2021.godine, igra se 9.kolo u Ligama sjedeće odbojke (posljednje kolo u prvom/jesenjem dijelu takmičenja)

U Premijer ligi BiH u tekućoj sezoni, 2021/2022, nastupaju tri zeničke ekipe i to: KSO „Zenica 92“,  KSO „Čelik 07“ i KSO „Bosna“.

Parovi 9.kola, 04./05.12.2021.god.

KSO ‘‘Bosna‘‘ –  IOK ‘‘A.S Huso-Maglaj‘‘

SDI ‘‘Spid‘‘ – OKI ‘‘Fantomi‘‘

KSO ‘‘Zenica ‘92‘‘ – SKISO ‘‘Sinovi Bosne‘‘

SDI ‘‘Jedinstvo Brčko-Boće‘‘ – KSO ‘‘Čelik ‘07‘‘

OKI ‘‘Drina‘‘ –  KSO ‘‘Iskra‘‘      

PRVA FUTSAL LIGA FBiH, GRUPA 1

Predstojećeg vikenda igra se 5.kolo Prve futsal lige FBiH, grupa 1. Zenička ekipa MNK Neimari, trenera Mirka Čampare, u petom kolu gostuje kod ekipe MNK Žepče. Utakmica MNK Žepče – MNK Neimari igra se u nedjelju, 05.12. od 14 sati u KŠC Don Bosko u Žepču.

U prva četiri kola Neimari su zabilježili četiri pobjede, tri domaće pobjede, protiv ekipa Vitez, Centar i Novi Travnik, te jednu gostujuću protiv Drine u Goraždu. U prošlu srijedu ostvarili su i gostujuću pobjedu u Kupu FBiH u Velikoj Kladuši protiv ekipe MNK „Mujo Hrnjica“ sa 1:4.

Ekipa Žepča ima dvije pobjede, te jednu neriješenu i jedan poraz.

Evo svih parova 5.kola, 05.12.:

Žepče: MNK Žepče – MNK Neimari, nedjelja, 05.12. od 14 sati, u KŠC Don Bosko u Žepču;

Sarajevo: FK Futsal Željezničar – MNK DiaBiH

Novi Travnik: Novi Travnik – FKA Centar

Goražde: MNK Drina – KMF Vitez

STONI TENIS

Do okončanja prvog dijela sezone jesenji šampion, Stk “Mladost” Zenica, treba odigrati još jedan meč iz 11.kola, gdje će ugostiti ekipu Stk “Brka” Brčko. Meč je zakazan za nedjelju 05.12. od 11,30 sati u sali OŠ „Vladimir Nazor“ u Zenici.

 

PRVA ŽENSKA LIGA FBiH U NOGOMETU

Član ove lige je ŽNK Čelik, bivši Premijerligaš. I u ovoj ligi je zimska pauza.

Nakon 11. kola, na kraju jesenjeg dijela prvenstva, ŽNK Čelik je na sedmom mjestu sa 13 bodova i bilansom od četiri pobjede, pet poraza i jedan neriješen rezultat. Jesenji prvak je ekipa ŽNK Libero iz Goražda sa 28 bodova. Na začelju je ekipa ŠF Respekt iz Sarajeva bez osvojenog boda.

KANTONALNA LIGA ZDK U NOGOMETU

Završen je jesenji dio sezone i sada je zimska pauza.

Jesenji prvak je ekipa „Žepče 1919“ sa bilansom od devet pobjeda i jedan remi, 28 bodova, druga je Pobjeda iz Tešanjke sa 23, treći tetovski Borac sa 20 bodova, četvrti Vareš sa 19, peta je Nemila sa 19, Fortuna je na šestom mjestu sa 15 bodova i bilansom od pet pobjeda i pet poraza, sedmi i osmi su Proleter i Napredak po 12 bodova, deveti Novi Šeher sa 7 bodova. Dva posljednja mjesta zauzimaju Sporting sa četiri boda i Steel City bez bodova.

OMLADINSKA LIGA BiH U NOGOMETU, GRUPA „CENTAR 2“

U ovim ligama za juniore i kadete, sezona 2021/2022, nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. U ovim ligama je nastupila zimska pauza.

Na kraju jesenjeg dijela sezone, kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 37 bodova,  a kadeti Fortune su šesti sa 24 boda. Vodeći u kadetskoj ligi je NK Romari (Rijeka -Vitez) sa 40 bodova.

Na kraju jesenjeg dijela sezone, juniori Čelika zauzimaju drugo mjesto sa 37 bodova, dok su juniori Fortune 14.mjesto sa tri boda.

Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez) sa svih 14 pobjeda i 42 boda.

E.Imamović

Foto iz klubova i arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno