Zenica

Šest radnika ArcelorMittala hospitalizirano, veći broj se žalio na stomačne probleme

FOTO: Dron.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš sugrađanin Š.Č. nam poslao upit da li imamo informaciju o trovanju radnika ArcelorMittala u restoranu kompanije, navodno tokom vikenda i početkom ove sedmice. Tragom te informacije obratili smo se i samoj Kompaniji.

– Na pogonu TGA od 11 radnika u jednoj smjeni sedam je osjetilo probleme, ima ih i iz druge smjene, ne znam koliko radnika iz Čeličane, ali i njih ima, kazao nam je ovaj radnik, koji se javio redakciji Zenicabloga, dodajući da su četiri radnika iz ovog pogona zadržana u bolnici, po dva iz obje smjene, te da na istom odjelu ima i radnika iz Čeličane.

– Trovanje se dogodilo u istom restoranu, gdje prije nekoliko godina otrovano 190 radnika tadašnje Željezare Zenica. To je tad bio naš, željezarski restoran, a sad ga u zakupu drži “Salčinović”. Više od pola tadašnjih radnika i danas radi, samo za drugog poslodavca, da stvar bude jasnija, kazao nam je ovaj radnik.

A.Š. i N.G., dvoje naših sugrađana, također se javilo i prijavilo nam da njihovi bliski srodnici imaju problema, zbog kojih su se javili u zdravstvene ustanove.

Iz ArcelorMittal Zenica oko 13 sati smo dobili odgovor na upit:

U jednom od sedam restorana u krugu Kompanije od subote (30.11.2019.) više radnika se žalio na stomačne tegobe, a do danas je šest radnika hospitalizirano. Budući da je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika uvijek na prvom mjestu, Komapnija je odmah poduzela sve potrebne mjere i radnje kako bi se uradile sanitarne analize i utvrdio eventualni uzrok.

U skladu s tim jedan je restoran privremeno zatvoren, dok se ne dobiju rezultati urađenih analaza, a u tom periodu hrana za korisnike tog restorana će se distribuirati na drugačiji način. Dakle, nije sigurno da li je riječ o hrani, ličnoj higijeni ili drugom uzroku, ali se nadamo da ćemo znati šta je u pitanju do kraja ove sedmice kada se očekuju rezultati spomenutih analiza, navodi se u odgovoru iz kompanije ArcelorMittal Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno