Zenica

Gradska uprava objavila Program zimskog održavanja, za Grad zadužena Alba, za vangradsko područje (navodno) Komgrad-Ze

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U skladu sa  Programom rada zimske službe za gradske ulice, lokalne i nekategorisane puteve grada Zenice za sezonu 2019./2020. godina iz novembra 2019. godine, u Gradskoj upravi završene su sve potrebne aktivnosti za organizovanje zimske službe.   „ALBA Zenica“ d.o.o. Zenica vršiti će čišćenje i održavanje blizu 120,00 km gradskih ulica sa pripadajućim pješačkim površinama raspoređenih u četiri prioriteta.

Ukupna putna mreža lokalnih i nekategorisanih puteva podijeljena je na osam grupa. „Komgrad-Ze“ d.o.o. Zenica, zadužen je za održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva u ukupnoj dužini od 287,87 km podjeljenih na tri prioriteta u odnosu na zahtjevano vrijeme za raščišćavanje kolovoza, i to 149,92 km prvog prioriteta, 63,05 km drugog prioriteta i 74,90 km trećeg prioriteta.

JP za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. Zenica vrši nadzor nad provođenjem programa rada zimske službe a u dane vikenda i praznika organizovana je dežura nadzornih organa (aktiva/pasiva zavisno od vremenskih uvjeta).

Koordinaciju ispred Gradske uprave provodi Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove. Vrijednost radova u dane punih intervencija na putnoj mreži ostala je na nivou prošlogodišnjih cijena. Program rada zimske službe za sezonu 2019/2020 pogledajte NA LINKU,  navedeno je u objavi na zvaničnoj stranici Gradske uprave, objavljenoj danas popodne.

Međutim, u oba dijela dokumenta koji tretiraju gradske i lokalne (vangradske) puteve, naveden je datum 27.11., kao datum potpisa u ime Gradske uprave, kad je i datum potpisivanja ugovora sa strane ALBA-e i Grada u jednom dijelu posla. Potpisa za drugi dio, tj. sve saobraćajnice van gradskog područja, u ponuđenom dokumentu nema, niti se pominje izvođač, koji je u tekstu na Zenica.ba naveden – Komgrad-Ze.

Ni do danas, do 14.30, četrnaesti dan nakon upta podnesenog u skladu sa Zakonom o slobodu pristupa informacijama, iz Gradske uprave nismo dobili odogovor zašto zimsko održavanje puteva, kako je i navedeno u samom dokumentu, nije potpisano do 15.11., nego dvije sedmice kasnije za Grad, a ko zna kad, jer iz pomenutog dokumenta to nije vidljivo, za vangradsko područje. Nezvanično saznajemo da se pregovori o vangradskom području ustvari još vode.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno