Zenica

AMZ: Važna informacija o radovima unutar kompanije za građane Zenice

instalirani novi dijelovi

U ime kompanije ArcelorMittal Zenica vas obavještavamo da su aktivnosti na izmjeni dijela plinovoda koksnog plina zajedno sa pripadajućom opremom u pogonu Koksara planirane za danas (utorak, 03. decembar 2019.) od 8:00 do 13:00 sati. U navedenom periodu uslijed isključenja iz rada ekstraktora izvršit će se otvaranje i paljene havarijalnih baklji za sprječavanje isticanja sirovog koksnog plina i sprječavanje povećanih nekontrolisanih emisija sa koksne baterije. U tom slučaju, sve količine proizvedenog koksnog plina će biti spaljene na havarijalnim bakljama koje se nalaze na koksnoj bateriji.

Za provođenje ove aktivnosti neophodno je da se izvrši obustava svih potrošača koksnog plina, obustava proizvodnje koksa kao i isključenje ekstraktora od 8:00 sati.

O navedenim aktivnostima su informisani Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Napominjem da informaciju šaljemo zbog pravovremene informiranosti i transparentnosti, sa ciljem da ne bi bilo nepotrebne zabrinutosti zbog paljenja havarijalnih baklji.

Oko 14.20 smo dobili dopunu informacije – Nakon jutros najavljenih radova u pogonu Koksara, obavještavam vas da je uspješno završena zamjena dijela plinovoda koksnog plina sa pripadajućom opremom, sa minimalnim emisijama sa koksne baterije.

Srdačan pozdrav, ArcelorMittal Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem